Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (277/629) > >>

x_name41:
здравейте колега, радвам се че мислите по въпроса логично, аз също мисля че допълнителната енергия се взема от резонанса но при моя случай го разглеждам при отворена верига където източника който поддържа резонанса работи на празен ход, както съм го обяснил във по предния пример, Андрей също смятам че е обяснил всичко ясно както и самия процес, но кой би го разбрал? е отделен въпрос, така както не са разбирали Тесла навремето, поздрави и успех ви пожелавам

Bat_Vanko:
Всъщност колега Димов, мисля че се получава следното явление:
1. Както при генератора на Анквич (но обърнато) или при северното полярно сияние, електрическите заредените частици се ускоряват по посока на магнитните силови линии в централния проводник. Колкото по-силно е полето, толкова повече електрони ще увлече и толкова по-силен ток ще премине. За тази цел ще са необходими повече намотки и по-силен ток.
2. Многото намотки и високата индуктивност се компенсират с високо напрежение (високата честота е необходима за повишаване на ефективността и компактността). Подаването на импулси с високо напрежение, за подържане на резонанса, трябва да стане през високоволтов диод или разрядник (искрище) - предполагам, че при синосиудален сигнал ще бъде различно.
3. Заземление може би не е необходимо, но като се има предвид високите потенциали може да се окаже животоспасяващо.
4. Както споменах  явлението е магнитно, а не електростатично.
5. При високи честоти се получава скин ефект, тока се концентрира по-близко до повърхността на проводника (все едно, че се намалява ефективното сечение), и съпротивлението за токове с висока честота се увеличава в сравнение с постоянен.
6. Силният ток в централния проводник, би следвало да породи съответната реакция във външната намотка. Но тази реакция се получава съпосочна с тока, който я поражда (х-м интересно)!!!
Помагайте, че нещо се оплетох с т.6! Може би затова при трансформатор на Анквич няма реакция на Ленц! Все пак става въпрос за ускоряване на частици. При йонизирани частици работи и с постоянно магнитно поле - дали е така и при електрони!

teofilius:
Този трансформатор на Анквич направил ли го е някой друг освен него, и да е постигнал резултата за който се споменава?

coke2k:
Здрасти, за този трансформатор няма почти никаква информация, а тази която а има е много неясна и според мен лично това не съществува и сигурно самия Анквич никога не е притежавал такъв трнсформатор ...освен в мислите си разбира се. Това в кръга на шегата естествено. Ако някой има подробна информация нека сподели.
http://mazeto.net/index.php/topic,624.msg4154.html#msg4154
Това е темата.

Bat_Vanko:
Добре, приемам забележката за трансформатора на Анквич. Но ускоряването на електрически заредените частици от магнитно поле съществува. По същия начин биха се ускорили електроните в проводника.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия