Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
sabaka808:
Абе има енергия от тези схеми, но не знам как може да се използва . Аз лично съм я получавал още като ученик в 6 клас - правехме детекторни приемници в радио кръжок. Те се самозахранваха. Ето как ще обясня. От обикновена телефонна слушалка 260 ома беше, помня, на централния болт връзвахме кабел и диод или кондензатор от радио конструкторите, учебните, които ни даваха, а на крайния болт, другия край на диода или кондензатора (кондензаторчетата), помня че бяха полярни - с точка в единия край. Отивахме отвън на улука и ловяхме някакво радио, а и често само шумеше . това просто устройство се самозахранваше с антена от улука (водосточния) на училището и земно което беше тялото ми. Ако хванех слушалката с ръкавици не действаше, или по-слабо се чуваше . Забравих да кажа че кабела държахме с едната ръка долепен за улука. Така че, тялото се явяваше като съпротивление или като кондензатор. Ако има радио техници да го обяснят.
Velektra:
Здравейте!
--- Цитат на: mito_kupona в Октомври 09, 2013, 12:09:26 am --- ... Няма и никакви специални материали вътре в бобината на Капанадзе.
Погледнете видеото на Капи със зелената кутия, генератора е събран с теслата на коляно. Няма никакви блокове за управление, като на Акула0083, които, са поне 5 кила.
--- Край на цитат ---
Някой може ли да покаже видео на Капанадзе в което камерата показва какво има вътре в тръбата, както това прави Акула0083.
Аз, което съм гледал досега е все добре уплътнена и затворена тръба.
И още веднъж да попитам специалистите по Тесла трафове: Тече ли ток във вторичната намотка?
Мерси!
sabaka808:
Тече малко ток, но със супер високо напрежение, което предизвиква йонизация на въздуха и го прави по-голям процент проводник, а от там се получава мълнията.
x_name41:
--- Цитат на: Velektra в Октомври 09, 2013, 06:37:10 pm ---
И още веднъж да попитам специалистите по Тесла трафове: Тече ли ток във вторичната намотка?
Мерси!
--- Край на цитат ---
здравейте Velektra, "тече" може би е условно казано защото той представлява по точно ток на разместване, но все пак този ток съществува макар и минимален за сметка на високото напрежение. Ето, по долу на картинката е изобразен графично токът на разместване, чрез вибриране на зарядите насам-натам :) , поздрави!
--- Цитат на: Velektra в Октомври 09, 2013, 08:02:01 pm ---Благодаря на sabaka808 и на x_name41 за отговорите!В този ред на мисли, трябва ли да се приеме, че около вторичната намотка на Тесла трафа нямаме на практика магнитно поле (или то е пренебрежимо малко)?Освен това на мен лично не ми е ясно, какво представлява много високо напрежение и минимален ток, но физическия аспект, не в електрически.Например ако високото напрежение е 1кV, а имаме само 5-6 електрона(токоносителя), така ли?Или както дадох едно време пример с реката и електричеството, все едно тока е количеството на водата, а разликата м/у извора и морето където се влива реката е напрежението. В случая с много високо напрежение и малък ток, все едно имаме Ниагарския водопад по който тече излята вода от напримет литър и половина хисарска минерална вода.Едно време Витан ме пращаше да чета от дебелите книги, ама немам нерви да чета вече, затова ако може някой с думи прости да ми го обясни.Мерси!
--- Край на цитат ---
ето прилагам долу един pdf файл по въпроса :)
Velektra:
Благодаря на sabaka808 и на x_name41 за отговорите!
В този ред на мисли, трябва ли да се приеме, че около вторичната намотка на Тесла трафа нямаме на практика магнитно поле (или то е пренебрежимо малко)?
Освен това на мен лично не ми е ясно, какво представлява много високо напрежение и минимален ток, но физическия аспект, не в електрически.
Например ако високото напрежение е 1кV, а имаме само 5-6 електрона(токоносителя), така ли?
Или както дадох едно време пример с реката и електричеството, все едно тока е количеството на водата, а разликата м/у извора и морето където се влива реката е напрежението. В случая с много високо напрежение и малък ток, все едно имаме Ниагарския водопад по който тече излята вода от напримет литър и половина хисарска минерална вода.
Едно време Витан ме пращаше да чета от дебелите книги, ама немам нерви да чета вече, затова ако може някой с думи прости да ми го обясни.
Мерси!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия