Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Velektra:
x_name страхувам се да те попитам, за да не помислиш, че се заяждам, но все пак какво имаш предвид с това:
--- Цитат ---...а както знаем трансформатора на тесла просто трансформира енергията като обикновен трансформатор...
--- Край на цитат ---
Чел съм (други са го казвали), че трансформатора на Тесла не трябва да се казва трансформатор, защото няма нищо общо с класическия трансформатор при който става прехвърляне на енергия чрез МАГНИТНОТО ПОЛЕ.
Мерси!
Velektra:
Мързеше ме да пиша, но това не е вярно(според мен):
--- Цитат на: x_name41 в Октомври 08, 2013, 08:29:06 pm ---... втората по важна забележка е дебелината на проводника на вторичната, който не би издържал подобни импулсни токове от порядъка на килоампери...
--- Край на цитат ---
Във вторичната на Тесла трафа не тече никакъв ток!
mito_kupona:
Akula 0083 е напипал нещо, но това не е принципа на Капанадзе. Вижте само, с какви размери, са му трансформаторите, и каква енергия получава на изхода. Това, ако е по принципа на Капи, трябва да вади мощност на изхода 30-40 киловата. Няма тук ядрени процеси, нито в проводника, нито около него. Няма и никакви специални материали вътре в бобината на Капанадзе.
Погледнете видеото на Капи със зелената кутия, генератора е събран с теслата на коляно. Няма никакви блокове за управление, като на Акула0083, които, са поне 5 кила. Има една енергия, която се казва обратна ЕДС на бобината или по-точно отклик на средата, която според съвременната наука неможе да бъде повече от 0,8 процента от вложената енергия, но според мен от там идва енергията, която ние наричаме СЕ. Така е и според Бедини, даже той доказва това на практика във филмите си, и не само той.
По въпроса за схемата и генератора на ММС бях скептичен още щом се появи, защото не показа видео и работещ макет със самозахранване, но при мен е правило, лично да изпробвам всяка една идея. Направих генератор по неговата схема и до момента нямам положителни резултати. Имам още няколко идеи, който трябва да изпробвам , но трябва да променям схемата и тогава ще дам заключително становище.
Ако приемем, че медната шина и инудктора, са плочи на кондензатор и трябва да го зареждаме със статично електричество, и после в следствие тока на разместване тази статика да се преубразува и да се индуцира или влее в товара, то този кондензатор трябва да се зарежда с мноого по-висока честота от 50Hz. А на схемата дадена от ММС кондензатора се зарежда точно с 50Hz и няма, как да се получи СЕ. Капанадзе говори за 1MHz честота. Поздрави!
x_name41:
Здравейте mito_kupona, възможно е Капанадзе да използва два различни принципа, единият принцип (с резонансите, еднопроводното предаване на енергия и електростатичната индукция) е използван в големите му установки (като примерно Турската), а другия принцип с електростатиката за който вие пишете е използвал в по-малките. А ето и още една интерпретация - според тази идея "колбасът" представлявал нещо като кондензатор на който по средата била вторичната на тесла трансформатор изпълняваща роля на едната плоча на кондензатора, а дебелата бобина отгоре - другата му плоча, съгласно една от първите схеми на Ред, (където пише, че постигнал 300 вата изходна мощност при входяща 2.5 вата). Идеята е зареждане на кондензатора (колбаса) чрез индуктора и формиране на голям ток по електростатичен път и протичането му през консуматора чрез свързване на едната плоча на кондензатора към земя. :). По отношение на мощността на изхода смятам, че е въпрос на конкретни разчети и оразмеряване на схемата. Смятам, че не би представлявало проблем да се мащабира изхода. Ето примерно в едно от видеото казва че реактивната енергия на входа му е 4.5 киловата, а на изхода получил около 3 киловата.
mi68:
Здравейте,
От опити с LLR резонанс получих увеличаване на резонансната честота при включване на товар. Това е благоприятно, защото се повишава самоиндуцираното напрежение. При класическото RLC честотата пада.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия