Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (252/629) > >>

x_name41:
Скоро очаквайте 100киловатовата българска версия на генератора на Капанадзе!, знаете как е тези неща не стават току-така, тъй-като това са сериозни проекти непосилни за сам човек, изискващи определени инвестиционни ресурси, време и т.н.

mito_kupona:

--- Цитат на: x_name41 в Март 22, 2013, 03:55:25 pm ---Скоро очаквайте 100киловатовата българска версия на генератора на Капанадзе!, знаете как е тези неща не стават току-така, тъй-като това са сериозни проекти непосилни за сам човек, изискващи определени инвестиционни ресурси, време и т.н.

--- Край на цитат ---
А аз бих добавил, че са необходими и знания. Радвам се x_name41, че има хора, като теб, които се борят и се опитват да направят нещо, а не, като други, които само говорят и не правят нищо.
   За да се постигне успех трябва да се вникне в принципа на работа на генератора и на факта от къде идва енергията. За тази цел трябва да се огледаме около нас и да разберем, как работи природата, защо и как се върти Земята и всички космически тела. Всичко това се свежда до един единствен и универсален принцип, които е валиден за цялата вселена и за всичко живо тук на Земята. Този принцип нашите предци, са го знаели и използвали, но нещо се е объркало и всичко е било забравено. В Египет, Китай и на други места по света има следи от универсалния, енергиен код на вселената.
   Според мен, Капанадзе не е съвсем наясно,от къде и как идва допълнителната енергия, но е наясно, как да го постигне. Той никъде не говори за това енергиино поле, което е способно да тегли енергия от ефира и да се самопотдържа, възможно е да го прави умишлено. Той нарича този процес „ автоматично потдържане на резонанса, между двете бобини“, което според мен е неправилно. СР го обяснява по-добре, казва, че трябва да се съсздаде едно поле, което е мъртво и след това с втория процес то се задвижва и започва да тегли от ефира енергия и да я отдава на товара. Но не съм сигурен и за СР дали е прозрял истината. Според мен всичко се свежда до създаването на две противоположни магнитни полета с определена форма и след това тези полета трябва да се завихрят и тогава се получава универсалното космическо енергиино поле, което се нарича торус.
  За да се създадат тези магнитни полета се използват числата на Фибоначи и „ златното сечение“. Бобина във формата на соленоид не може да създаде такова магнитно поле. Това поле трябва да е с неправилна форма и да има дефицит от към единия си полюс. Това се постига с друг тип бобини, които приличат на конусната бобина на Тесла, но работят по друг начин.
    Патентите на Кеше, са на абсолютно същия принцип, създава се същото енергиино поле, което е универсално за цялата вселена, но по друг начин. Той използва постоянни магнити, което не е добре, защото имат определен живот и плазма в центъра на торуса. Точно там, където се намира плазмата е нулевата точка, от която се влива енергията от ефира. А и  неговите генератори се използват и радиоактивни елементи, което също не е добре.
  Усилващата бобина на Тесла работи на същия принцип и създава същото енергиино поле. Тя се състои от две срещуположно навити бобини, които са свързани последователно и се получава един контур от индуктивностите им и капацитета между навивките им. Има и трета бобина, която завихря магнитните полета на тези две бобини и се получава универсалното, космическо, самопотдържащо се  енергиино поле, наречено торус. Аз преди си обяснявах работата на тази бобина, че ако успеем по някакъв начин да заредиме капацитета в контура с такива стойности, че да преодолеем загубите, то той ще започне да генерира енергия и всеки следващ импулс ще е с по-голяма амплитуда от предходния, но явно не е така. В центъра на торуса е нулевата точка и от там се влива енергия от ефира, за да компенсира дефицита в магнитните полета, които ние изкуствено сме създали с такава форма.
 Според мен всички свръхединични, енергиини, устройства работят на този принцип. Успех!

mi68:
Здравейте,
  По принцип съм съгласен за принципа +;0;– това е симетричен варянт. Но имаме и несиметричен варянт 0;+ или 0;-. Според мен трябва да се върви от простото към сложното. Несиметричният варят е по-прост и е редно да се започне от него, 0 може де е заземление.
П.П. Днес отпочнах работа по кадуцея намотка, утре ще е готова за експерименти. Ако не тръгне ще ползвам симетрична т.е. осморка.

Ctah:

--- Цитат на: x_name41 в Март 22, 2013, 03:55:25 pm ---Скоро очаквайте 100киловатовата българска версия на генератора на Капанадзе!, знаете как е тези неща не стават току-така, тъй-като това са сериозни проекти непосилни за сам човек, изискващи определени инвестиционни ресурси, време и т.н.

--- Край на цитат ---

Ами добре, щом казваш - значи е така!
Само да кажа, че се леко бъркаш със усилващата намотка на Тесла !
Ако си я пробвал (лично мнение и опит), няма как  да се изхвърляш по този начин!
Дай да се хванем на БАС !

coke2k:
@x_name41
Мисля, модератора на форума беше дал две седмици за размисъл специално заради теб и беше намекнал, че очаква конкретна работеща схема. А не празни приказки и заядлив тон на настъпано хлапе от детската градина.
1. Двете седмици  не са изтекли, така че не се напъвай толкова много.
2. След като си толкова убеден, че знаеш как става просто го направи и стига си се обяснявал. Така всички ще онемеем, а ти ще бъдеш ненадминат. (Твоят идол Капанадзе каза , че 300 долара са достатъчни за един генератор това са 430 лева. Толкова ли нямаш пари.
3. Като не ти обърнаха внимание по руските и англоезичните форуми ти реши да се върнеш тук и да си изливаш интелекта.
*И нямаше нужда да обясняваш на руснаците че "лева" е българска валута - те много добре го знаят - и едва ли някой ще те финансира просто ей така щот си много  талантлив изобретател.
* А най-добре направи като СР - покажи някакво менте и после изчезни за винаги. А ние тук 2 години след твоето изчезване ще се мъчим да прозрем истината. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия