Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Днес е добър ден за българската демокрация. На шега врътнах Кадуцея намотка на макара от руло тоалетна хартия, още вчера, но днес направих измервания. Резонанс даде на 1911 кХц -18,9 дБ на 600 ома. На тази честота тока на разместване е много голям и по един проводник уреда измерва пак -18,9 дБ, но резонанса е на тази честота. Трябва да ползвам нискоомни съпротивления. Взимам 600 ома (589 ома) резистор и включвам затихване -3,3 дБ (теоретично е -3 дБ но резистора има толеранс). Включвам този резистор серийно в тороидалната намотка свързана тип Тесла. На честота 2170 кХц измервам -1 дБ. Скрити са два децибела. Опитът се проваля. Генераторът ми е до 2100 кХц, резонанс не съм достигнал. Решения:
-навивам нова бобина за по-ниска честота с желязо/ферит M=мю.I.l/2.pi.d (експериментално е доказана формулата, лично пробвана)
-ползвам генератор с ударно възбуждане ала Капанадзе (импулсен)
П.П. - включване на кондензатор с подходяща стойност
broiko:
Първи плах опит за репликация на генератор Капанадзе. Виж филмчето http://dox.bg/files/dw?a=7ba868f2fe
Захранване, автоматичен предпазител 6А,филтър за смущения, стар регулатор за оборотите от прахосмукачка свързан към първичната на траф от микровълнова печка,ВВ кондензатор, изправител и искрище. Следват бобините и товар от 3 нажежаеми крушки по 60w и една от 25w свързани паралелно.
Нищо не съм смятал, тръгна от раз. Напрежението видимо играе, честотата е незнайна. Използвах едно общо заземяване. За втория етап ще сложа две различни земи едната при искрището (което смятам за предавател) и другата след товарните бобини. Продължавам опитите.
Повярвах в свободната енергия в един момент когато разкулачвах един много стар захранващ блок от PC. Без да има нещо включено когато се опитвах да сваля един феритен траф се появиха мълнии които плъзнаха почти по всички проводници на бюрото и се спряха в контакта след което спря тока на цялата къща. Нямаше други поражения освен главния предпазител.
coke2k:
И какво виждаме на клипчето как 700 ватов траф захранва индиректно 200 вата крушки - кое по точно трябва да видим. Нямаш амперметри волтметри, нямаш схема не знам какво да ти кажа .....
deko:
Здравейте, правил съм много експерименти с мот, но не можах да получа по-голяма мощност на изхода от колкото на входа. Колега, сложи на входа на мота дросел от л.л. от 40 до 240 вата и пробвай. Успех!
Pyramid:
Преди време се свързах с Капанадзе и говорихме. Лично, на скайпа. После, говорих и с двама негови сътрудници...Нека не ви разочаровам, но нещо се бяха почерпили и ми споделиха под сурдинка, че "това е по-скоро средство да си заработим за живот, този генератор, отколкото нещо стабилно."... И повече, не споделиха нито дума.
- Вярвайте, ако искате - момчетата не ме лъжат, знам се с тях, отпреди да има Интернет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия