Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте колеги,
Стигам до убеждението, че генераторът на Капанадзе е параметричен генератор. Ще направя позната механична аналогия. Имаме една люлка с дете. Разглеждаме два случея на люлеене.
№ 1 външна сила е родител, не интересен
№ 2 параметрично люлеене, конкретно изменение на инерчния момент на системата. Генераторът на Капанадзе изменя параметър на системата. За мен това става чраз бифилярка тип Тесла, като си имаме стандартен трептящ кръг.
Люлката се люлее за сметка на потенциалната сила на гравитацията. В случея гравитацията се явява квазиеластична сила и се набюдава резонасно трептене. Вижда се преобразуване на потенциална сила (поле) в квазиелестична.
miromad:
Здравейте съфорумци.
Погледнете картинката, прикачена по-долу и помислете възможно ли е да се използва този принцип в устройството на Капанадзе, само че за понижаване на честотата. Тогава би имало смисъл да минава проводник през вътрешността на намотката, а не просто така от ергономична гледна точка ;)
mito_kupona:
Здравей miromad, за да минава проводник през тръбата, най-вероятно вътре има нещо, иначе няма никакъв смисъл. Капанадзе говори за електромагнитни сепаратори за струг, които се намират в по-големите бобини на 100кw генератор в Турция, а това са бобините с които се снема енергията. Не трябва да се бъркат електромагнитни и магнитни сепаратори, защото магнитните, са с постоянни магнити. Според мен той използва електромагнитни сепаратори, защото те могат да се комутират, ако е необходимо. Според мен този сепаратор в патента е под номер 11- регулатор на честотата. Когато се подаде напрежение на електромагнитния сепаратор, той създава много силна магнитна тяга в тръбата, която е в средата на сепаратора. Възможно е през тази тръба да минава заземяващия кабел, за да се ускоряват по-добре токоносителите. Товара се включва на блок номер 11, което аз мисля, че е този сепаратор, като по патента и не се комутира с никакви ключове. Аз правих подобни експерименти, но не се получи нищо. Преди да се занимаваме със свалянето на енергията, трябва да разберем, първо, как се получава тази допълнителна енергия. Както съм казвал и друг път, бобините в този генератор ще се окажат доста повече от две, както са дадени в патента. Качвам малко снимки на фабричен сепаратор, на сепаратор мое изпълнение и снимка на аквариума с маркер, където мисля, че се намира сепаратора.
mi68:
Здравейте,
Проводник да минава в бобина е от много важно значение. Просто хомогенното поле на соленоида го прави въртящо се (вихрово). Ефекта може да се увеличи с повече проводници т.е. тороидална намотка. Може да се ползва осморка 8 намотка така, че двата вихъра да се въртят противоположно и да имаме нулева 0 зона, електромагнитен вакум. Прикачвам интересна бобина осморка (лента на Мьобиус).
П.П.След доста умуване ми просветна друга идея да ползвам Кадуцея намотка. Тази намотка е еквивалентна солиноидално-осморкова. Предимствата е по-проста е за навиване и наладка. От последната снимка на колегата mito_kupona изглежда, че това е така.
Изработка на Кадуцея намотка, разновидност на бифилярна намотка. Навива се бифилярна солиноидолна намотка. При Кадуцея двете змии са в противоположна посока, това е технологично трудно за навиване на намотки, просто се разменя начало и край на една от бобините. Жезала в средата се замества със сноп проводници от тороидална намотка. Тороидалната намотка може да е свързана съгласувано или разсъгласувано, трябва опит да се разбере правилното положение.
Гърците имат две понятия за разрушител: Дявол и Катализатор
- Дявол е материален разрушител
- Катализатор е енергиен разрушител (масата се запазва)
Кадуцея намотка трябва да е енергиен разрушител-лично мнение
mi68:
Здравейте,
Някой прави ли Кадуцея намотка? На мен не ми остава време да я направя. Мисля си, че успеха ще дойде в тази конструкция, заради изкуствената дупка. Механична аналогия: При завъртане на вода в кофа в средата се образува дупка. При електромагнетизма трябва изкуствено да се създаде дупка чрез соленоидална безиндуктивна бифилярка (дискът да се превърне в геврек). Тороидалната намотка създава въртене. Като цяло имаме центрофуга, разделя се прането от водата. Другият начин на изстискване на прането (ръчен) чрез въртене в противоположни посоки е сложен за изпълнение в електротехнически вариант, но не невъзможен.
П.П. Дано утре имам време да врътна една бобина прототип. За макара ползвам картонен цилиндър от руло тоалетна хартия. Предимства: висока индуктивност лесна изработка на тороидалната намотка. Забележка: тороидалната намотка също е бифилярна но свързана тип Тесла. Целта е да имаме резонанс т.е. усилване на ефекта.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия