Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (244/629) > >>

mi68:
Здравей колега mito_kupona,
Честота 1060МХц =1ГХц, някаква нищожна индуктивност и край на генерациите. Бифилярни теслови бобини ми работят в диапазона 200-800кХц, ако няма печатна грешка, немога да си обясня тези гигахерци.
Виждам пускаш генератор и с осцилоскоп мериш резонанса. Същият метод и аз ползвам, пускам генератор но меря с нивоизмерител (непермер).
Вечерта ще прибавя схема на процеса, първо механична аналогия после електрична.

mito_kupona:
Да,  печатна грешка. Пропуснал съм запетаята след единицата. Честотата е 1,060 MHz.

deko:
Здравейте, в интервю Капанадзе споменава за честота 200 -300 килохерца. В аквариума, генератор на Капанадзе според мен ползва направо високо напрежение и висока честота от стар цветен телевизор Електрон лампов. На една от печатните платки се вижда цокъла на лампата. Според мен, честотите не са много високи.

mito_kupona:
Капанадзе казва също, че са достигнали превключвания 1 000 000 пъти в секунда, което всъщност е честотата. Казва също, че колкото е по-висока честотата, толкова и мощността е по-голяма. По- горе на снимките, които съм качил бифилярната бобина навита на тръбата има резонансна честота 1,060 MHz. Аз използвам едножилен проводник 2 mm2 и тази бобина не съм я смятал предварително, а първо я навивам, намирам резонансната честота и след това настройвам задаващия генератор на същата честота, так е по-лесно и бързо. Ако се загледате в бобината на Капанадзе на видеото със зелената кутия и другото видео от 2004 година, се вижда, че проводника е 4 или 6 мм2, което означава, че с по-дебел проводник, се получава по-малка индуктивност и от там по- висока честота. Ако той добавя някакъв външен кондензатор в контура, естествено, че може да го настрои и на 200-300 KHz. A аз се стремя да не използвам допълнителен кондензатор, а да използвам капацитета между навивките на бобината, който също е кондезатор, на който може да се влияе с електрическо поле, докато на външен кондензатор, не може да се влияе.

mi68:
Здравейте,
Извинявам се за забавянето, много ми е напрегната работата и лисва време.
На кратко, при  бифилярка тип Тесла взаимната индуктивност М зависи от тока. Следователно може се направи параметричен генератор управляван от съпротивлението (товара). Отделената активна мощност в товара е заветната СЕ. Въпросът е е да имаме голяма девиация, това е единият подход със суичове.
Другият подход е резонантния с реактивен товар, изместен на 90 градуса.
Най-вероятно е Капанадзе да съвместява двата подхода, като всеки вариант има собствена архитектура.
Информацията (хаоса) директно се превръща в енергия, порядък на два противоположни потока на ниско ниво.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия