Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
x_name41:
--- Цитат на: mito_kupona в Март 05, 2013, 09:57:31 pm ---Капанадзе казва също, че са достигнали превключвания 1 000 000 пъти в секунда, което всъщност е честотата. Казва също, че колкото е по-висока честотата, толкова и мощността е по-голяма. По- горе на снимките, които съм качил бифилярната бобина навита на тръбата има резонантна честота 1,060 MHz. Аз използвам едножилен проводник 2 mm2 и тази бобина не съм я смятал предварително, а първо я навивам, намирам резонантната честота и след това настройвам задаващия генератор на същата честота, так е по-лесно и бързо. Ако се загледате в бобината на Капанадзе на видеото със зелената кутия и другото видео от 2004 година, се вижда, че проводника е 4 или 6 мм2, което означава, че с по-дебел проводник, се получава по-малка индуктивност и от там по- висока честота. Ако той добавя някакъв външен кондензатор в контура, естествено, че може да го настрои и на 200-300 KHz. A аз се стремя да не използвам допълнителен кондензатор, а да използвам капацитета между навивките на бобината, който също е кондензатор, на който може да се влияе с електрическо поле, докато на външен кондензатор, не може да се влияе.
--- Край на цитат ---
mito_kupona наистина е така както го описвате, но може би подходът чрез бифилярна бобина в резонанс не е удачен (самия Тариел не използва бифилярна бобина в резонанс, а единствено и само обикновена бобина). Не би ли било по-добре вместо това, обикновен, стандартен високочестотен трептящ кръг (вид резонантен индукционен генератор, като тези за индукционно нагряване, съставен от кондензаторна банка за по-голям ток и обикновена дебела многожилна бобина, който използва даже и при напомпването на тесла трансформаторите си във видеото на турската версия на 100 киловатовата установка) и динамично (периодично) снемане на енергията от него чрез по-ниска модулирана честота с 50хц., предполагам не е толкова лесно колкото е на думи, то и затова навярно не всеки може да го направи чрез този метод. Ето смятам да приложа една схема имаща за цел да покаже просто нагледно принципа, схемата е просто като идея и на претендира за точност тъй като там ключа на изхода трябва да е двупосочен, трябва опора за управляващия сигнал подаван на него и т.н. (и това само при еднотактен вариант), а на другата схема е един руски вариант по тая тема. mito_kupona, все пак добре би било да разгледате и експеримента на mustafa007 със потребителско имe там cstv!
mi68:
Здравейте,
Само бифилярка тип Тесла, според мен е също лошо решение. Трябва да имаме обикновен трептящ кръг + бифилярка тип Тесла. Бифилярка тип Тесла се ползва за девиация (отклонение) на параметър индуктивност. Свързването може да е последователно или паралелно. На практика трябва да са 2 или 3 бобини, в електрическа и трансформаторна връзка.
deko:
Здравейте, експериментирах по схемата на Капанадзе от патент W0208103129, където първи филтър е кондензатор втори филтър също. Бобина 6 не влияе почти на мощността на установката. Бобина 10 е бифилярна. Важно! Минуса 13 не се заземява. Захранване - високоволтов трансформатор на 50 херца високата страна не се заземява. Паралелно на високото кондензатор, искрище преди първи филтър и така по схемата от патента. От подбора на кондензаторите и от високото може да се регулира напрежението на 220 в. Стигнах до извода, че Капанадзе сваля ниско напрежение направо от високото. Лампа от 100 вата свети с пълна мощност по-силно от 100 вата от мрежата на 220 в.Не мога да измеря нито напрежението, нито тока, нито честотата. При включване на ел мотор не върти, нагревател не подгрява. Всичко е преди втори регулатор за честота. Не съм пробвал с грец .Даваийте идеи!
x_name41:
Ето тук, благодарение на колегата vdomov (чрез предоставения от него материал "О токе или явлениях динамического электричества"), отново се посочва идеята, която стои в основата на генератора на Капанадзе
mi68:
Здравей колега,
Това е ток на разместване, униполярен капацитет + ВЧ трансформатор. Токът понижава ли честотата си, примерно 50Хц?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия