Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравей колега,
Инерцията е присъщо свойство на материята. Според мен става въпрос за импулс и момент на импулса при въртеливи движения. Токът на разместване е неутрино, на практика липсва свойството инерция при постъпателно движение. При кръгово може да отдаде момент на импулса (спинова индукция).
Имаме два процеса А+Б=0, това е права и обратна електромагнитна вълна, възниква стояща вълна. От този процес се създава мощен трети поток от ток на разместване. (Едното е за сметка на другото, празно няма.) На практика излизат два подхода за управление на тока на разместване.
-чрез суичове - времево (цифрово) управление
-чрез резонанс - енергийно (аналогово) управление
Капанадзе е реализирал суичове? От гледната точка това може да изглежда просто или сложно.
x_name41:
Ами да, така или иначе рано или късно истината щеше да излезе наяве. Значи искам да отбележа, че Тариел във всички свои устройства използва резонанс, дори при напомпването на тесла трансформаторите!
mito_kupona:
Здравейте всички! На видеото на Капанадзе от 2004 година се виждат два радиатора, които са извън кръглата кутия и ми се струва, че към тях вървят по два кабела. На единия от тях се вижда един квадратен розов елемент, който ми се струва, че е „gaas schottky diode“. Ако това е така, е възможно високочестотния генератор, който със сигурност се намира в кръглата кутия, да е генератор на нано импулси. При мойте експерименти с нано генератор двата диода, които, са в схемата загряваха доста, но аз използвах захранващо напрежение до 50-60 волта. Ако Капанадзе използва захранващо напрежение от 200-300 волта е логично тези диоди да, са на такива радиатори. А и да не забравяме, че Далли получи някакви положителни резултати именно със нано генератор.
В момента се боря с идеята на x_name41 . Използвам генератор на правоъгълни импулси с честота 1MHz, с който възбуждам първата бобина. При захранващо напрежение от 40 волта на краищата се получава напрежение около 2 киловолта. Опитвам се да комутирам сигнала с два ключа, или да постигна динамично сваляне на енергията от резонансния контур, но засега резултата е нулев.
Чакам идеи и мнения по двата въпроса, които съм изложил. Качвам и две снимки, за да се види това, за което говоря. Благодаря предварително.
mi68:
Здравей колега mito_kupona,
Капанадзе да е любител на електрониката и да е създал генератор на наносекунди се съмнявам или да ползва сложна ВЧ апаратура. Ако е ползвал диоди то може да е ползвал "вилка на Авраменко" или просто грец в отворена верига по ток на проводимост. Нискочестотни диоди работят отлично с високи честоти по ток на разместване. За това Капанадзе, от картинките, ползва евтини ширпотреба диоди и успива публиката.
Честота 1МХц за мен е твърде висока. Точно за това се провалих с един ТТ. Първото нещо е да се определи собствената (резонансната, свободни вибрации по Тесла) честота на бобината или системата (може се ползва двуизводен генератор, като му се мери работната честота). Възбуждащата честота може да е кратна или по-ниска на собствената на системата. Според мен честотата 1МХц е над резонантната и системата ти работи лошо. Камбана се възбужда с нискочестотни удари. Лъкът на цигулката се движи доста бавно, спрямо вибрацията (тона) на струната.
mito_kupona:
mi68 Резонансната честота на бобината е 1060 MHz, толкова се получи, след като я навих, а не съм я смятал предварително. Спретнах един генератор на правоъгълни импулси с компаратор NE527N, който работи от 50Hz до над 2MHz. Всичко е точно измерено и синхронизирано. Работя с тези честоти, защото и Капанадзе каза, че честотата му е 1MHz и повече, а и на рецензиите на патента му имаше забелешки, че използва честота 2MHz. Ползвам плоска бифилярна бобина на Тесла, тази, която е в кръглата кутия, а и на тръбата отдолу е навита, също бифилярна бобина на Тесла, на която резонансната честота е също 1060 MHz, а отгоре в двата края е товарната бобина с по-дебелия проводник. Качвам няколко снимки.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия