Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (242/629) > >>

mi68:
Колега провил ли опити с отворена верига по ток на проводимост?
Аз съм правил до сега само в режим на стояща вълна. Коментирай твой опит без стояща вълна и отворена верига по ток на проводимост.

x_name41:

--- Цитат на: mi68 в Март 01, 2013, 07:13:25 pm ---Колега провил ли опити с отворена верига по ток на проводимост?
Аз съм правил до сега само в режим на стояща вълна. Коментирай твой опит без стояща вълна и отворена верига по ток на проводимост.

--- Край на цитат ---
Бих могъл да ви отговоря на този въпрос като ви споделя, че не разполагам с необходимото техническо оборудване и съответната измервателна апаратура за адекватното им провеждане, иначе непременно бих направил такъв опит със съответните замервания. Но вие може да се уверите от експериментите на Дмитрий Стребков примерно, и други работещи в това направление.

mi68:
Здравейте,
Съвсем проста схема за изследване на отворена (прекъсната) верига по ток на проводимост (за голяма импровизация може да се ползва МР3 за генератор). Състои се от звуков генератор и слушалка 260 ома. За униполярен капацитет са ползва също алуминиева кутия от бира (кен) споена на дъното. Опита не съм го провеждал с високоомни слушалки 2х2к=4килоома.  Не съм правил точни измервания, само субективно на слух. Изводи:
-токът на разместване е доста слаб около 1% от общия. Ако опита се прави с кабел примерно 15 км резултатите са по-добри.
-получава се някакво натрупване на заряд. Примерно честота 400Хц не се чува, но премине ли се на 800Хц се чува , след това се преминава на 400Хц се чува (при еднакво ниво). За да пробие на 400Хц трябва да се увеличи нивото след това може да се намали.
-по-високата честота (при еднакво ниво) е по-силна.
Този елементарни опити показват, че тока на разместване има капацитивен характер. Този ток може да се съхранява в кондензатор или антенна установка, като ТВ антена тип вълнов канал. За сега приходите са ми по-малки от разходите.
П.П. Ще взема да пробвам два еднакви генератора и една слушалка. Да видя ще има ли интерференчно усилване? 

miromad:
Погледнете и тук: http://realstrannik.ru/forum/48-temy-freeenergylt-antanasa/113418-experiment-20130222.html#114257
Човека казва, че се наблюдава нестандартно поведение на трифазния трансформатор.

mi68:
Здравей колега miromad,
Това с трифазния трансформатор за мен не е нищо. Подобни опити правих с дросели и кондензатори, да имитирам линия с разпределени параметри.
Повишава се изходното напрежение и мощност, но всичко е за сметка на мрежата 220В. Свободна енергия няма как да влезе в затворена магнитна верига. Това може да се ползва за трансформация но не за генериране на мощност (енергия).
 Колега vdomov някои неща не съм съгласен.
Възможно е да имаш 10 вата постоянна мощност и 1кВт пикова, интересуваме се от енергията (калориите).
Сега в теслов трансформатор имаме стояща вълна и е възможно с 10 вата електрическа мощност да поддържаш 10кВт късовълнова електромагнитна мощност.
Въпросът е как ще свалиш 1кВт мощност без да разрушиш процеса? Съществена раля играе тока на отместване (разместване).
Скоро гледах опит как един работещ теслов трасформатор се приближават две еднотипни вторични намотки. Мощността в първия трансформатор практически е постоянна, а консумираната енергия се увеличава.
Всякакви схеми със суичове ми се виждат доста условни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия