Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
успеха дойде от съвмесно използване на двата вида индукция:
E= - dФ/dt = - dB/dt - електромагнитна индукция, Ф-магнитен поток
E=dN/dt = dD/dt=(dE/dt за вакум) - електростатична (магнитоелектрична) индукция, N-поток на електростатична индукция-ток на разместване
Вижда се противоположността на двете индукции, математически електромагнитната има знак минус. Това е качеството.
Допълнително има количествени изчисления, които са елементарни. Електромагнитната енергия трябва да е поне два пъти по-голяма от електрическата, за да покрие загубите в електрическата верига. Ако съотношението е по-голямо по-лесно става генераторния режим.
teofilius:
Поздравления! Може ли малко повече подробности и схематично описание. Също и какви са резултатите... ;)
mi68:
Здравейте,
Проведох серия неуспешни опити. В трептящ кръг имаме стояща вълна, напрежението и тока са на 90 градуса. Реших да сваля тази енергия в активен резистор. Провеждам опитите с 50Хц с цел коректно измерване. Първо се почна само индуктивно сваляне, после в капацитивния клон, видя се, че дроселите трябва да са с въздушна междина. Видя се, че не може да се докара енергия от един трептящ кръг, Добави се два дросела, освен увеличение на индуктивността нищо.
Идеята за стоящата вълна се разви за ефира. Променливото електромагнитно поле ще породи вихрово електрично поле, това поле ще индуцира, наелектризира (зареди) биполярен кондензатор. Първоначалните измервания дават неочаквани странни резултати. Ще продължа изследванията, сфазировката и положителна обратна връзка в ефира до получаване на ефирен параметричен резонанс.
П.П. На практика става преобразуване на количеството в качество. Двумерната равнинна напречна и надлъжна електромагнитна вълна се преобразува в тримерна надлъжна обемна електромагнитна вълна. В идеален случей сферична. Това са мой изводи.
Допълнителните намотки са от аранжирна жица ф0,5, може жици от кабел UTP. Средната намотка е едно редова с 5 навивки, другите са едно редови колкото поберат, не съм ги броил. Фиксирани са с лепило подобно на "каноконлит". В средната намотка ползвах два проводника (бифилярка) за по-бързо навиване, може и единичен проводник, зависи кой с какво разполага.
mi68:
Здравейте,
коментирам последните схеми. IN=200W;OUT=2,5kW това е възможно заради кондензатора, но енергията как е? Виждам искрище, от тук може да влиза допълнителна енергия от йонизирания въздух (електрическа дъга), ако е по модел на Тесла. Надлъжно на електродите трябва да има пластини от слюда, това води йонизирания въздух да се движи по вертикалата. Искрището ще работи известно време и ще се износи, трябва нова настройка.
Дава се осцилограма със сложна форма на тока. Това води до висши хармоници и загуби в стоманата. Така, че с тиристор не ми се връзват нещата.
mi68:
Здравей колега,
Нещата не са ясни и се обясняват 4 часа. Пише ток 2А, батерия 12В 120Ач. Изчислявам мощност 24Вт. Друга елементарна сметка 120А.12В=1 440Вт, това не е 2,5кВт. Има груба грешка, черпиш в едната полувълна, връщаш в другата, интегрирам средна стойност 0(нула). Дава ток 0,5А, но трябва да имаш напрежение над 5 кВ (киловолта) за Р=2,5кВт, трябва да е маслен трансформатор. Много сложен макет.
Когато напрежението е 0, но тока е максимален в индуктивността, иска се яка силова елементна база. Магнитното поле се сгъстява, в резултат се намалява индуктивността (насища се магнитопровода), напрежението на самоиндукция е малко, т.е. страхотни загуби. Тези скъпи проекти не са за мен. Аз съм за прости евтини проекти.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия