Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (227/629) > >>

Иван Димов:
    Здравейте,
  Според мен свободната енергия идва от наслагването на съпосочни токове. Енергията в бобина е Е = L.Iквадрат/2. Нека L=2 и енергията е E=I^2. Ако токът е 10А, за енергията имаме Е=100, ако токът е 100А, имаме Е=10 000 J. Когато напрежението е нула в горната схема, токът е максимален и точно тогава има импулс, който се наслагва с тока от другата бобина на трансформатора (в нея токът не може да спре внезапно). В резултат и двете бобини на трансформатора имат съпосочни токове, намагнитващи яко магнитопровода (трябва въздушна междина).
   Подобно е положението и в тази схема, която прилагам. Двете бобини в средата имат съпосочни токове при сфазиране, което лесно става. Не съм го правил, но сега мисля по схема, която да работи на честоти под 10kHz.
   Успехът идва при тези, които не се отказват! ЧНГ!

tod:
Здравейте!
vdomov този път чакам експерименталния видео клип на установката Mу дето работила 3 дена. Този mustafa007 пак фърля кьор фишеци без никакви доказателства за успешен експеримент!
Абсолютна наглост, при условие, че не се извини за неработещия му първи експеримент преди 10 месеца, твърдейки, че от него ще потече река от CE и накара толкова хора да повторят глупостите Му!

Velektra:
Здравейте и Честита Новата 2013 Година на всички от форума!!!
Пожелавам ви да сте живи и здрави, а пък другото ще се оправи!

Не мога да разбера, защо някои колеги смятат че може да се получи свободна енергия от такива затворени системи пълни с бобини и кондензатори? Дори и да са много хитроумно поставени на разни места.
Енергия (свободна или несвободна) се получава от енергиен източник.
Освен закона на Мърфи, другия закон който работи безотказно е Закона за съхранение на енергията. Не търсете под вола теле!
Електрическата енергия (колега Димов) е E=U*I. Тока по напрежението. Двата гранични случая са когато U(напрежението) е равно на 0, тогава тока и 1000 ТераАмпера да е, Енергията е 0. И обратно, тока е 0А, напрежението колкото и да е, то Е=0. Това е все едно горна и долна мъртва точка на двигателя. Между тези гранични стойности на тока и напрежението енергията има стойности, НО ВИНАГИ ПО-МАЛКИ ОТ ВЛОЖЕНАТА ТАКАВА. Няма да ви кажа защо. Това е!
Щом имате свободно време, навивайте и развивайте бобини.
Според мен свободна енергия може да се извлече от слънцето, вятъра, водата(гравитацията) и магнита.
Магнита го написах последен, но разчитам много на него и сега правя магнитен генератор(не двигател!). Много ме е яд, че не мога да разбера как работи магнита. Явно, че в него не текат токове по намотки, които да създават магнитното поле.  :)
За ЕФИРА нищо не казвам. Аз съм на принципа "око да види-ръка да пипне". Не мога някак си да си представя как един кубичен сантиметър ефир може да има мощта на няколко атомни бомби (бях чел някъде). Но дано да съществува, защото са много съблазнителни свойствата и възможностите, които предоставя (както пишат ще предоставя).

mi68:
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1546.0;attach=27223http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1546.0;attach=2722
Здравейте,
Забелязвате обща слабост, не се ползва електростатичната индукция. Чрез заземление да се обръща знака на заряда. Капанадзе отделя доста време на заземлението. В електростатичните машини липсва заземление но обръщането на знака на заряда става с противоположния полюс. Обеснявам, съвмесното трябва ползване на двата вида индукция, именно електромагнита и електростатична /магнитоелектрична/, двете създават на надлъжни триизмерни обемни вълни. Имаме важна трансформация „трансформатор забравих на кой" обръщане на 90градуса.
Електротехника на Густав Ми е обеснено отлично електростатични нашини /електрическо разместване/и електрофор.
Проведох опити да видя как магнитното поле поражда електрично. Резултатите са доста слаби, честотата и напрежението са ниски,  сега обмислям екрани на трансформатора и усилване на заряда без заземление.
Показвам генератор, трансформаторът е с екрани.

Ctah:
   Здравейте и ЧНГ на всички!

Това с двата тр. на мустафа007 е добре познато връзване и бич за енергото, защото при тях
това би довело до срив и големи загуби.

На практика 007 прави последователен резонанс - тези, които са учили знаят що е ТО
Има ДВЕ особенности, които трябва да се вземат в предвид, а те са:

Готиния кондер, от който зависи качеството на амплитудата и не само...
   И по-важното според мен е Z (импеданса) м/у двете намотки трябва да се спази

Ако това е така и е спазено, то при неговите размери на тр. от 270W и 3кW, както той твърди,
ще има междувитково искрене и загуба на единия трансформатор! (голяма амплитуда)

Следователно - при други размери, нещата може и да станат

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия