Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Иван Димов:
mi68, я кажи според теб тази схема, която прилагам дали ще тръгне. Аз мисля, че при висок качествен фактор Q на LC-кръга би трябвало да работи и без високото напрежение (без искренето в разрядника).
Интересни са и следните два сайта с репликация на Капанадзе.
http://www.youtube.com/watch?v=Pkvfo6opaiI&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=wAmDpqhvxZE Капанадзе репликация
mi68:
Здравей колега Димов,
Клиповете са ми познати, човекът прави правилни теоретични изводи но фалшиви постановки. После показва как е скрил батерия в големия трансформатор.
За да имаме допълнителна енергия тя трябва да дойде от бобината, т.е. от спина на неутриното. Казано по друг начин магнитният поток Ф не трябва да се изменя само за сметка на електрическия ток т.е промяна на магнитната индукция В. На практика допълнителният магнитен поток трябва да дойде от параметричен резонанс или стояща вълна.
Теорията на стояща вълна и дълги линии доказва, че имаме свързване на паралелни и последователни кръгове. Тук е правилната идея да се ползва паралелен и последователен резонанс. Практическото изпълнение е кофти.
В предложената схема виждам паралелен трептящ кръг, мога да кажа и последователен - два броя. За стояща вълна ти трябват три, в следната последователност, паралелен-последователен-паралелен.
Хубава идея, но кофти изпълнение. Така е.
mi68:
Здравейте,
Днес направих измервания дадени на схема А /ползвам променлива индуктивност - автотрансформатор/. Измерванията са направени с един и същ волтметър, в скобите са направените измервания след половин час.
Тъй като нямам променливо токов амперметър, ползвам схема В. Единственият проблем е измерването на средна стойност на тока, но лесно се получава ефективна стойност- остава за следващия път.
Измерването на съпротивлението на лампата в студено състояние води до грешки, за това трябва да се измери тока. След тези измервания се определя стойността на кондензатора по горната методика.
mi68:
Представям примерна блокова схема на генератор на Капанадзе. Пускането става чрез 9В батерия /Крона/ или чрез постоянен магнит.
Схема C е вариант на по-горната, с постоянна индуктивност и променливо съпротивление /реостат/.
П.П. В тема"генератор на Капанадзе - само практични схеми" на 53 страница има клип на магнитен генератор, стартиран от постоянен магнит. Имам проблем и не мога да я прикача отново.
mi68:
Здравейте,
Направих без успешни серия опити от предишната идея. Стигнах до извода , че от резонанса /Фарадеева индукция/ не може да се извади допълнителна мощност. Но намерих този опит. Излиза, че имаме усилване на мощността. Токове в клоновете са 65мА, в общия 12мА, захранване 24В/50Хц. L=1H, C=10мF, RL=344ома, Rc=320ома, Q=w.L/r - качествен фактор на кръга. w=314Хц то Q=314.1/1, ако загубите са 100 ома то Q=3,14. При нискоомни товари имаме усилване на мощността. Това е стимул за нови опити с крушки 12В/5Вт.
П.П. Имам дросели с въздушна междина, ще премина към диоден колебателен кръг, първо ще пробвам класическия но:
- дроселите са с ниска индуктивност 0,75Н
- диодният кръг премахва загубите от пренамагнитване на стоманата, увеличава честотата, другото остава.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия