Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Още един електролизер
Smileface:
Важно!
При включването на електролизера да се спазва поляритета от кондиционирането. В противен случай пада покритието от плочите. Понеже не съобразихме и го обърнахме, получихме жълтозелена пяна, която предполагам идва от медта в покритието. Измихме клетките и сменихме пак с чешмяна вода... получихме чисти и бели балончета, без да се задържа пяна на повърхноста за дълго време.
36V-4,3A, Производителноста е малко повече от производителноста при кондиционирането.
момчо:
колега Smileface
мисля че доста народ ще се радва да види този документ Kvant 4.doc.
ако не представлява проблем ще бъде много хубавко да го побликуваш.
благодаря предварително.
:)
Smileface:
Това е линк към въпросният документ: http://guns.connect.fi/innoplaza/energy/story/Kanarev/book/Kvant4-4.zip
Описват се резултатите при 10 минутен студен ядрен синтез в плазмоелектрически реактор на разтвор от вода и калиева основа и вода и натриева основа, стр. 180. Ако не се лъжа опитът е описан и в "The Foundation of Physchemistry of Micro World"
Това е линк към неговите статии и книги: http://guns.connect.fi/innoplaza/energy/story/Kanarev/. Поства се във форума минимум за трети път.
Кондиционирахме и сухата клетка. Помпата се оказа по спецификация с дебит 8.33 л/мин., 0.1 bar. при 12V. Помпата ще върти водата в 2 такива клетки.
Заради ниското налягане реших да сменя щуцерите с други с 2.5 пъти по-голям отвор, за да ползвам пълният и капацитет. Лошото е че при интервенцията на плексигласовите капаци се появиха пукнатини и теч по капка в минута. Ще си набавя по-дебели плексигласови капаци и няма да ги пробивам на ръка.
Очаквайте в скоро време резултати.
Smileface:
Благодаря ти NRG за предложението. Имам плексиглас за смяна. Ще си набавя полиамид на плоча. От такъв материал правя, щуцери както и матрица за огъване на алуминий. Самоче не е прозрачен.
Smileface:
Полиамид е име на полимерен материал (РА), вид инженерна пластмаса. До сега съм го ползвал като заготовки пръти и го взимам от "Александрис". Правих притискащи ролки за кантослепваща машина на един приятел, както всякакви щуцери еденични бройки. Не е ефтин, но за сметка на това се обработва много лесно. Ако ми трябва някакъв детайл на момента, предпочитам да си го извъртя на струга от полиамид, вместо да се бие път и време до магазина.
Главни Характеристики:
- висока механична яркост, твърдост, жилавост и коравина
- добра уморна якост
- много добра демпферна способност
- добри плъзгащи свойства
- отлична устойчивост на износване
- добра обработваемост
Само дето не е прозрачен и няма да имам поглед в електролизера, както до сега. Специално за това си оставих горната редица отвори (изходящите) да са хоризонтални елипси. Но всички тук много добре знаем, че пълно щастие няма.
Усмивки :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия