Начало > Новини от света на технологиите

Космос / Авиация

<< < (33/34) > >>

h2motor:
 VITAN, спътниците са много уязвима технология, ако някой иска да ги унищожава. Нема нужда да е като на стрелбище. Самите те се движат с висока скорост и сами могат да се увреждат без да се използва излишно енергия. За много леко тяло нещото като геостационарна орбита е много ниска. Не искат да ги свалят и за това си имат основателни причини.

VITAN:

--- Цитат на: VITAN в Февруари 06, 2026, 06:53:17 pm ---За разлика от теб съм правил подобна "импулсна машина".

Вероятно това е мощността на импулса. Ако го минеш към постоянен ток,
може да е 20 пъти по-малко. Или още повече, знаеш ли? Няма кой да ти каже.
--- Край на цитат ---
Цитат:

"Установка выдаёт непрерывную мощность 20 ГВт в течение 60 секунд. Это на порядок выше показателей зарубежных аналогов. По словам разработчиков, такого уровня хватает для поражения спутников на низкой околоземной орбите.

Во время испытаний устройство в каждом цикле генерировало до 3000 импульсов. Общее число рабочих импульсов достигло 200 000.
Учёные считают, что такие показатели указывают на стабильность и надёжность платформы.

При этом установка остаётся сравнительно компактной. Её длина составляет около 4 м, масса — 5 т. Конструкция допускает мобильное применение: генератор помещается в кузов грузового автомобиля."

Радико:
Витане това е руска интерпретация, при това журналистическа. На изявление на някакви други жирналисти, китайски. И се получава:
Вярно ли Киркор спечелил Волга от лотарията!!!
Ако всичко това е вярно то за времето което работи това устройство трябва да е изразходило 300 мегаватчаса  енергия.   Е няма как да съберат толкова енергия  в "грузовик"
Просто това са няколко изключително мощни но и изключително кратковременни импулси  3000 в минута демек по 50 в секунда  и въпреки това енергията необходима за такива импулси ми идва малко в повече. И китайците и руснаците са надписали малко сметката.

VITAN:
Кой ти е казал, че ще работи час?!
Работи минута!

Ето ти например например 1 "грузовик".

Ето ти установката китайска, разбирай излъчвателя:

Bat_Vanko:
Значи аз разсъждавам така:
Една 4G наземна клетка има защита на входовете и изходите към антената от пряко попадение от мълния. Във всеки един случай това е в порядъци повече енергия от онзи разсеян лъч на разстояние 500 км. Не вярвам някой да тръгне да измисля нова архитектира за защита и да не използва изпитаната. Освен това алуминиевата кутия предпазва останалата електроника от изпържване.
Тази защита е самовъзстановяваща се и един импулс просто ще го окъси и няма да допусне поражения навътре. За да има ефект трябва достатъчно дълъг или достатъчно много импулси, които да доведат до невъзможност за разсейване на получената топлина и стопяване на защитата.
Сега ако китайците не слагат никаква защита и смятат че и другите така работят - не знам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия