Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Микроивертор за слънчеви панели

<< < (10/38) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: krasias в Декември 05, 2024, 09:27:25 pm --- Имам и един познат който преди 12 - 13 години тегли доста пари от банки и направи четири солара по 60 - 80kW. Отдавна си изплати дълговете и сега казва че е доволен и че всеки месец си взима едни пари от тези ФВ централи. Та миналата година същия човек направи още една ФВ централа 120kW.

--- Край на цитат ---
Ами като е имало глупава администрация която да го субсидира, като му изкупува тока на неимоверно завишени цени, за които всички ние сега и за в бъдеще плащаме ( и ще плащаме ), ще си изплати заемите. Това обаче не е абсолютно никакво доказателство за ефективно инжинерно решение, още повече че тези заеми са били по преференциални лихви ( или 0-леви ). Кой мислите че е палтил реалните лихви на банката при полжение че тя не е взела лихви на този ваш познат? Понеже виждате ли вигнаги (това ви го гарантриам) виганги, ( и както казва Тръмп  ;D ) още по-винаги, някой плаща за това което друг си мисли че получава безпалтно или на изкусвено занижени цени,  както е при безлихвените, нисколихвените или преференциалните заеми.

krasia, вместо такива глупости, вземете и се концентрирайте на еденица енергия падаща на м2, въру слънчеви часови пояси, енергина наситеност на говривата и ефективно използване на енергиините ресурси, и тогава може и да получите разбиране защо има хора, които осъзнават колко недалновидно е сегаштното инвестиране във електро-"зелената" мечта.

h2motor:
epwpixieq-1, не е чак толкова неефективно, субсидирането ги прави неефективни тези неща. Защо да се напъва някой да направи по ефективни неща след като бизнеса така си върви. Например това което казват за зеления водород има смисъл, не стига че са изградени тези фотоволтаици, но те и не се използват. Може да се направи водород с електролиза и най лесното му приложение е в рафинериите горивата да се обогатяват с него, прави се с метан същото но ако се добави водород ще поемат още повече метан. После тези горива като изгорят щадят машините, износването е по малко, изгарянето е по добро. В тези неща има голям смисъл. Тайна е че вече фотоволтаиците никой не ги изплаща с произведения ток, плащат се по друг начин и само ги монтират - плющят да се изкарат пари от това. Разбира се това е работа, не мога да кажа че е кражба точно, но вместо да се дадат тези пари да се понижат данъците на всички..Електроенергията става по скъпа защото мрежата става по неефективна с тях, да спираш и пускаш централи или да им променяш мощноста е за сметка на ефективноста им.

krasias:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 06, 2024, 01:21:47 pm ---krasias, отново лични напатки. Сега покажете еднин коментар където вие виждате че лъжза за каквото и дае. Мисля че съм създал определена репутация във форума, точно понеже давам информация и правя анализ точно на релни факти а не на емоционални виждания и "харесвания" на определени технолгоии. Това което дадох като идея (за охлаждането на панелите) беше точно в отоговор на ваш коментар че те се загряват: Така че виждате ли, това което вие не разбирате, е че при мен фикацията е на ефективно използване на ресусите на тази планета а не харесването или нехаресването на определени технологии. Забележете че нищо не говоря, а даже поущтрявам (и лично помагам на) хора да използват термо-соларни инсталации, понеже техния коефициент на абсорбиране на ЕМ вълните е около 80%. Тук не сме на парад за да говорим за хубави и модерни и да првъзхваляме (явно) неефективни технологии и решения а предполагамено да дискутираме реални физични зависимости и проблеми.

--- Край на цитат ---
Пикси, вместо да проявиш поне малко мъжка доблест и достойнство и да си признаеш че лъжеш и много ясно съм написал за какво точно, ти реши да се направиш на жертва. Естествено поредния ти цирк, то и всичките ти писания са едно и също увъртане и извъртане на нещата а това е най харктерното за хората които постоянно лъжат. Така че с теб диалог не става.

Радико:
Краси и двамата с Пикси сте до някъде прави до някъде не. Но определено твоето мнение е доста по рационално от неговото.
Те панелите хубаво ще топлят водата обаче дяволът се крие в подробностите а те са:
За да има смисъл да загряваш вода с нещо и да я ползваш трябва да си я загрял до температура над 50 градуса. Така като число това не е нищо особено. Какво са някакви си 50-60 градуса. Да но това значи най горните няколко реда клетки на панелите да са със такава температура а най долните няколко реда да са с температурата на входящата вода. Което пък значи горните клетки да работят в много по лош режим от долните и в същност долните да влачат горните. И Гредааа. Няма гол греда!!!  Става Орел и рак само щуката я няма.

h2motor:
  Радико, слагат под стъклата на двулицевите серпентина или от тези тръби в които във вакум е тръбата която е с топлия флуид. Не загряват клетките. Преди малко гледах клип за двулицевите, на едно място в него споменаха че клетките когато са във вакум не загряват стига да са отделени половин милиметър от стъклото, самите клетки не загряват а ги нагрява стъклото. Не знам дали е вярно. Имаш място да монтираш два панела примерно, това да ловят повече енергия е интересно, защото в много случаи място няма. Също не искат вече да си ги монтират по покривите, повреди се покрива и протече и не стига че ремонта е скъп а имаш и панели да се махат и поставят. Попадал съм на хора които обясняват в клипове какво им се е случило и колко скъпо излиза, направили са ги да предупредят други да не изгорят.
 Нищо ценно не казва той, скъпите панели били качественни и ми показва някакви които ги има на друго място на по ниска цена, доста по ниска.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия