Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Микроивертор за слънчеви панели

<< < (9/38) > >>

h2motor:
  juliang, същите неща като ги продават те пишат че може да изкарат 30 години, но те продават за Цял Свят и има места където климата предполага по ниска ерозия. Ако си виждал в клипове двигатели на коли които са експлоатирани в арабски държави колко са чисти отвън, няма нищо общо с това което може да видиш при нас. Но гаранция за такъв експлоатационен срок не ти дават и не е вярно че са свалени втора употреба панелите и нищо им няма, такива са рядкост по скоро. Мога да намеря двигатели на коли експлоатирани по 15 години с много алуминиеви детайли, няма нищо общо с ново. Няма такива материали които при сурови условия да издържат на продължителна ерозия 30 години.

krasias:
Моторчо, така е като единственната ти информация са клипчета в тубата. Имам съсед който до преди няколко години беше дилър на ФВ панели за цяла България, представител на испанска фирма с китайско участие. Та покрай него прочетох доста книги по темата и получих доста информация. Също така имах връзка и с инжинерен колектив които проектираха ФВ централи. Имам и един познат който преди 12 - 13 години тегли доста пари от банки и направи четири солара по 60 - 80kW. Отдавна си изплати дълговете и сега казва че е доволен и че всеки месец си взима едни пари от тези ФВ централи. Та миналата година същия човек направи още една ФВ централа 120kW. И сега вие двамцата с пикси се опитвате да ми обяснявате неща които на вас въобще не са ви ясни. Е аз на очите ли си да вярвам или на хора без никакъв опит и знания.

Радико:
Отдавна не бях влизал тука. Гледам сякаш нещата са се попроменили което ме зарадва. Та реших малко и аз да се включа отново. Вече събрах доста сериозен опит със тези панели, инвертори и т.н.  та гледам ожесточено спорите относно хибридните панели дето едновременно и вода топлят.
Значи имат приложение "поне според мен" при хора на които им липсва пространство, ,акачили два три панела на балкона и повече няма къде. В останалите случай стават безсмислени заради наплива на пазара на двулицеви панели  ей като това на снимката

h2motor:
  Радико, двулицевите са със същата ефективност като еднолицевите, ако светлината пада от едната страна клетката е хванала енергия колкото и са възможностите, прехода между слоевете полупроводник е натоварен максимално колкото са му възможностите. Предимството им е че може да се постави вертикално двулицевия панел и като се върти слънцето да го огрява от едната..от другата страна. Това е, друго няма. Конструктивно е по добре клетките между две стъкла и този панел пропуска слънчевите лъчи в спектъра им който топли, под панела може да се сложи слой вода който да се загрява или някаква друга течност. Те китайците ще ги направят и така, като им дойде времето.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: krasias в Декември 05, 2024, 02:24:51 pm ---Пикси ти откога взе да позеленяваш, нали мразеше зелените.
,,,
все пак ако си за науката бъди обективен, изхвърли злобата и ненавистта от себе си.

--- Край на цитат ---
krasias, започвате да минавате на лични напатки което обикновенно, при един спор, констатира незъвмозжнос на опонента за смислена реплика. Но да ви обясня понеже явно, за съжаление, злобата (както се изразявате) започвате да я показвате вие.

Никога не съм мразил "зелените", това което не харесвам е увличането и най-вече бюрократичното пропагандиране и субсидиране на тъй наречените "зелени" техноглоии или тъй наречената (електро-)"зелена" вълна и глупостите които постоянно се говорят в това отношение. Още повече че много малко хора обясняват че такъв тип технологии ще завишат драстично цената на електрическата услуга, тренд който вече се вижда с години.

--- Цитат на: krasias в Декември 05, 2024, 02:24:51 pm ---И престани да лъжеш хората в абсурдните си напъни да доказваш колко лоши са ФВ панелите, те не се изхвърлят след 10 години. Просто след десет години ще произвеждат с 15-20% по малко ток а издържат до 25 - 30 години

--- Край на цитат ---
krasias, отново лични напатки. Сега покажете еднин коментар където вие виждате че лъжза за каквото и дае. Мисля че съм създал определена репутация във форума, точно понеже давам информация и правя анализ точно на релни факти а не на емоционални виждания и "харесвания" на определени технолгоии. Това което дадох като идея (за охлаждането на панелите) беше точно в отоговор на ваш коментар че те се загряват:

--- Цитат на: krasias в Декември 02, 2024, 09:58:25 pm ---Лятото щом достигнат 40°С тока пада, а това става много бързо за 2 - 3 минути а стигат и до 60°С,

--- Край на цитат ---
Така че виждате ли, това което вие не разбирате, е че при мен фикацията е на ефективно използване на ресусите на тази планета а не харесването или нехаресването на определени технологии. Забележете че нищо не говоря, а даже поущтрявам (и лично помагам на) хора да използват термо-соларни инсталации, понеже техния коефициент на абсорбиране на ЕМ вълните е около 80%. Тук не сме на парад за да говорим за хубави и модерни и да првъзхваляме (явно) неефективни технологии и решения а предполагамено да дискутираме реални физични зависимости и проблеми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия