Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
Радико:
epwpixieq-1
Нещо въобще не мога да схвана каква е тезата или концепцията която се опитваш да защитаваш или да прокарваш в тази дискусия.
Почвам фа си мисля, че всяка написана от теб дума цели само да прокара някаква промяна в мачина на комуникиране тук и нищо друго. Не можеш ли да кажеш нещо по ясно. Някак си просташки право куме у очи. Това твоето. Мяза на:
Тебе думам дъще, сещай се снахо.
От такива силно завоалирани изказвания човек забравя за какво е започнала дискусията и темата се сменя 18 пъти.
Така и не разбрах ни от теб ни от H2motor
По какъв алгоритъм ще ми се увеличи консумацията на електроенергия от мрежата в следствие на това, че съм си монтирал панели???
Радико:
,
h2motor:
Радико, неизбежно ще се ползва микс от произведена по много начини енергия, мрежата соларната енергия няма да я отмени. Тя ще влезе в този микс, и понеже е много евтина - цената на микса за потребителя пада, производителите на електроенергия по другите начини могат да повишат цените, но това ще се случва бавно, все пак това е конкурентен начин за производство на електроенергия, те не искат да загубят работата си. Резултата е евтин микс и хората ползват повече електроенергия, съответно ще похарчат повече за електроенергия от мрежата. Винаги е така, ако продаваш нещо и искаш да продадеш повече смъкни цената и ще продаваш повече, със сигурност ако е стоката такава като електроенергията. В случая има и други фактори - нямаме един съвършен начин да си осигурим енергия, соларната също не такъв начин, непостоянна е. От повече положителни емоции имаме по голяма нужда.
Радико:
Има някой малки неточности в съжденията ти. Предполагам поради липса на информация по въпроса. Значи първо прилагаш погрешна презумпция че соларната енергия ще продължава винаги да достига до ползвателите през мрежата на рнергоразпределителните дружества. Производителите ще продават на дружествста демек. Това е отчасти така за момента, но нещата се променят с бесни темпове.
Аз работя в момента точно в този бранш. Соларни инвертори предназначени за лично ползване "от 3 до 10 киловата в момента за да си купиш трябва да чакаш за някой и до два месеца. Толкова е голямо търсенето, че вносителите не смогват. Система Панели, и вертор и забележи И АКУМУЛАТОР 10киловата излиза около 9-10 хиляди лева. Всеки който е направил тази инвестиция март месец ще може да си позволи да дръпне шалтера който го свързва с енергото и до следващия ноември въобще няма да се сети за тях. Това е в пълна сила и за множество производствени халета там пък е още по лесно защото работят основно през деня. Та от март търсенето на ток драстично ще намалее като ще продължава да намалява. Ако производителите на ток увеличат цената за да оцелеят по този начин това ще е стимул за повече хора да се насочат към собствено производство. Основния момент който явно пропускаш са акумулаторите все по евтини са и все по добри.
Аз лично планирам следващата зима да имам нужда от електрозахранване не повече от няколко седмици общо. Това при положение, че не съм си купил генератор за това време.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Декември 11, 2024, 07:28:22 am ---Система Панели, и вертор и забележи И АКУМУЛАТОР 10киловата излиза около 9-10 хиляди лева.
--- Край на цитат ---
И колко ЕМ вълнова енергия ще трансформирате, с такава 10KW система за 1 година?
--- Цитат на: Радико в Декември 11, 2024, 07:28:22 am ---Ако производителите на ток увеличат цената за да оцелеят по този начин това ще е стимул за повече хора да се насочат към собствено производство.
--- Край на цитат ---
Радико, явно не разбирате кой увеличава крайните цени на електроенергията. Най-малко, погледнете си веднъж сметка която плашате и ще видите че от нея 50% ( а в някои случаи и повече ), са данъци и такси, а не цена на елетроенергииния продукт ( "ток" както вие се изразявате ). Вендъж като разберете това, ще започнете да осъзнавате че електроенергиината услуга всъщност е мнооооого евтина, но налаганите (държавни) данъци и такси и вдигат драстично цената. При положение че този отлив продължи, ще дойде момент когат държавате ще събира данцъи и такси на соларно инсталирана мощност, това е което вие изобщо не разбирате. Разходите на държавната администрация ще трябва да се плащат, и при полжоение че не могат да се събират от данъци и такси директно от потребителите на електро-преноснотразпределителната услуга ще бъдат събирани от тези които имат такива (регистрирани) инсталации. Това вече е прецедент в няколко американски щата, така че идва скоро и към Европа.
--- Цитат на: Радико в Декември 11, 2024, 07:28:22 am ---Аз лично планирам следващата зима да имам нужда от електрозахранване не повече от няколко седмици общо. Това при положение, че не съм си купил генератор за това време.
--- Край на цитат ---
При положение че планирате да нямате и разходи за отпление директно ще ви наема като консултант да ми подобрите и моята система ;D, понеже виждате ли, електоренергията която ползвам е 1/200 от цялостната енергия която домакинството ми ползва (включително и горивото за автомобила), прилагам сметката за предишния месец за онаглеждаване. Така че при положение че си намалите електро-консумацията, и преминете (директно) към различни видиове първична енергия, няма да има да се занимавате с правене и с последваща потдръжка на каквито и да са електронисталации. Е ще имате други видове системи (особенно топлинно поглъщащи/излъчващи) с които да се занимавате, но най-малкото при тях е че има огромно разнообразие от възможности и енергиини ресурси, включително и ядрени ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия