Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
Радико:
--- Цитат --- И колко ЕМ вълнова енергия ще трансформирате, с такава 10KW система за 1 година?
--- Край на цитат ---
20000 киловатчаса за една година. При това в лошия метеорологичен случай на последък времето което е подходящо за целта се увеличава поради климатичните промени 2025 г. Прогнозата е за повече.
krasias:
Радико, ма много лош сценарии даваш, то това е при положение че два месеца въобще ги изключиш от сметката. Имай впредвид че новите панели като по оптимизирани дават до 70% при облачно време лятото. Та излиза че ти на месец ще произвеждаш над десет пъти това което пикси консумира.
Радико:
--- Цитат на: krasias в Декември 11, 2024, 06:02:54 pm ---Радико, ма много лош сценарии даваш, то това е при положение че два месеца въобще ги изключиш от сметката. Имай впредвид че новите панели като по оптимизирани дават до 70% при облачно време лятото. Та излиза че ти на месец ще произвеждаш над десет пъти това което пикси консумира.
--- Край на цитат ---
Кои са тия дето дават толкова да не са ей тия долу😉
krasias:
Виж старите панели лично съм мерил даваха до 40 - 45% при облачно време. Сега ELPUNTO откак си ги смени с нови пишеше че е замервал до 70% при облачно време.
Радико:
Е мойте са още по нови от на Елпунто. Неговите ги знам аз му ги качвах на покрива с един приятел алпинист.
Моите са двулицеви и отзад като ги осветява и правят ток.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия