Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Микроивертор за слънчеви панели

<< < (23/38) > >>

h2motor:
  Да на практика така ще се получи, консумираната електроенергия от мрежата ще се повишава. Доходите са ограничени и хората се ориентират да ползват неща, които са по изгодни, а това прави електроенергията по достъпна. Достъпноста се определя от доходите, но те са ограничени.

Радико:
Консумираната електроенергия от  хората ще се повишава със или без соларни панели. Това е ясно, не разбрах обаче с какво ще допринесат за увеличаването на моята консумация моите панели??? Както и на всеки друг собственик на соларна инсталация.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: krasias в Декември 09, 2024, 02:16:17 pm ---Пак ли бе даскале, пак ли, направо ти се чудя що се хабиш да обясняваш тия работи. Знам че ги знаеш, чел си ги някъде и ти знаеш че и аз ги знам, ма нали си си даскал някак си те сърби да покажеш колко знаеш. Пък и не те мързи да повтаряш едно и също. Знаеш много добре че винаги се изразявам възможно най кратко, но оттука натам ще внимавам повече да не ти давам никакви поводи да ми повтаряш едни и същи елементарни неща.

--- Край на цитат ---
krasias, повтарям ги понеже виждам че даже и така нареченитем, специалисти като вас (както се прокламирате), ги използват грешно !!!

Преди много години, когато учих електротехника в техникум (който между другото съм завършил с така наречения тогава "златен медал"), учителя пишеше двойка само като чуеше че някой казва "прав" ток  ;D, веместо (правилното) "променлив". Понеже, виждате ли, логически когато се изразяваме с термин "прав" ток, ще имаме и "крив", а до колкото ни е ивзестно "крив" ток няма  ;D. Също беще с "жичка" и "проводник, да не говорим изобщо за другите технически термини.

Та виждате ли и аз съм минал по електричния път (и то доста от рано, като още на 6 години ме е трескало 220 напрежение, когато бърниках по оголени кабели в мазето ... )  но за разлика от вас продъжих да се образовам напълно самостоятелно в насоките на физическите науки и разбрах колко пренебрежимо малко познание се преподава в стандартние учебни програми. Та точно за това правя и забелжки, понеже виждам колко грешно използвте термините, до такава степен че изобщо го намирате за нормално, и това е най-страшното! Понже посредствеността, както и неточността в изразяването, водейки до заблуждение, води до най-гоелмите неефективности в използването на природните ресурси, понеже изгражда крайно нереална картина в очите на обикновенния човек.

--- Цитат на: Радико в Декември 09, 2024, 06:51:27 pm ---Тя обаче не е равнозначна на материализира там вече само господ е способен да го направи няма да е зле да започнеш да тълкуваш българския език малко по адекватно.  Със тия разсъждения изглеждаш като паднал от марс.

--- Край на цитат ---
Радико, чесно малко ме интересува как изглеждам, много по-важно за мен е да се изразвям правилно, та поне хората които четат написаното да се замислят върху реалните природни процеси, а не да си мислят че фотоволтаиците "произвеждат" енергия. А вие както желете така се изразявайте, в крайна сметка всеки се изразява по такъв начин по-който се е образовал, и по такъв начни (обикновенно) показва разбиранията си за света.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Декември 10, 2024, 12:56:24 pm ---Това е ясно, не разбрах обаче с какво ще допринесат за увеличаването на моята консумация моите панели??? Както и на всеки друг собственик на соларна инсталация.

--- Край на цитат ---
Мисля че h2motor не го предаде точно. Въпроса е че зад всяко инсталиране на фотоволтаици (домашно или индустриално) стои, в директно или индиректно, нарастване на "цената" на ползваната електроенергия от всички други консуматори от мрежата (за потенциално енергиино нарастване това, също е възможно, но е много трудно да се изчсили). h2motor, коригирайте ме при положение че изкривявам вашата мисъл.

За връзката между инсталираните фотовотлтаични мощности и нарастването на цената на електроенергиините услуги можете да погледнете тренда на приложената графика. В допълнение погледнете тази страница, където се пропагандира дяла на "зелената" електрическа енергия в електрическия енергиен микс на Германия. Забележете че никъде, повтарям абсолютно никъде на  тази страница не можете да намерите как цената (което принципно е най-важната характеристика за консуматора) нараства за същия този период:
https://www.cleanenergywire.org/factsheets/germanys-energy-consumption-and-power-mix-charts
много странно нали или по скоро доста насочено предоставена информация.

h2motor:
 epwpixieq-1, може да се каже и така, наистина потреблението от мрежата няма да пада с нарастване на цената на тока, ако за много хора той е микс от собствено производство когато има слънчева радиация и ток от мрежата произведен от електроцентрали. Разбира се че мрежата ще се възползва да повиши цената на нейния ток, за да може да получи по голяма печалба не, а приходи които да инвестира в по модерни мощности и всякви съоръжения - инфраструктура...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия