Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Микроивертор за слънчеви панели
Радико:
Аман бе Пикси аман нокой не можел да произвежда енергия набии си най после в главата, че ПРОИЗВЕЖДА е равнозначно на ПРЕОБРАЗУВА. нищо на този свят не се произвежда всичко се преобразува руда се преобразува във метал. Свиня се преобразува в салам. Фураж се преобразува във свиня. Още да ти изброявам ли. Просто милиарди хора са приели да ползват другата дума произвежда. Тя обаче не е равнозначна на материализира там вече само господ е способен да го направи няма да е зле да започнеш да тълкуваш българския език малко по адекватно. Със тия разсъждения изглеждаш като паднал от марс.
h2motor:
Всички тези технологии водят до по висока консумация на енергия и то и от източниците които смятат че така подменят. Фотоволтаиците и така повишават достатъчно консумацията на енергия, но като се усъвършенстват - още повече..
Радико:
--- Цитат на: h2motor в Декември 09, 2024, 11:25:10 pm --- Всички тези технологии водят до по висока консумация на енергия и то и от източниците които смятат че така подменят. Фотоволтаиците и така повишават достатъчно консумацията на енергия, но като се усъвършенстват - още повече..
--- Край на цитат ---
Нещо не схващам. Как ще повишат консумацият ми на енергия от мрежата????
h2motor:
Лесно - по ниската цена на микса електроенергия който ползваш, ще ти позволи да ползваш електроенергия от мрежата която ще е по скъпа - повече.
Например имаш автомобил на бензин, цената му е 1.2, конвертираш го на пропанбутан и цената му е 0.3. На бензин стои в гаража и не го ползваш защото дохода ти е 300, но на пропанбутан почваш да го ползваш много - за 3 месеца 50 хиляди километра, 1200 лв за газ. Преди това си харчил по 30 -50лв за бензин. Жена ти почва да предмята че давате голяма част от дохода си за газ, ходите в големите градове в големите супермаркети всеки ден, но не остават пари с които да купува боклуци - хубави неща. :)
Радико:
--- Цитат на: h2motor в Декември 09, 2024, 11:25:10 pm --- и то и от източниците които смятат че така подменят.
--- Край на цитат ---
Тази извадка ме кара да мисля, че искаш да кажеш, че като използвам фотоволтаици ще консумирам повече енергия от енергото. Или нещо не съм ти схванал мисълта или ти си нещо в грешка. Кое от двете е?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия