Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Auto industry / Автопром
Радико:
За челника съм сигурен защото аз съм ги купил и сложил тези акумулатори в него. Два броя от Илиянци.
h2motor:
Ако не те затруднява дай линк как изглеждат тези акумулатори.
Радико:
О изглеждат по най различен начин. Продават ги в Илиянци някой са с по голям капацитет други с по малък. Като ги купувам гледам на ръка кои тежат повече. По леките са една голяма гилза и в нея запоен вътре един малък акумулатор. На тях отгоре пише 2000, 4000 че и 8000 милиамперчаса в същност по тежките са по 800 а по леките да са най много 500 милиамперчаса ама за 3-4 лева толкова
VITAN:
h2motor:
Радико, те са литий - полимер, стабилна електрохимия стига материалите да са чисти, не са капризни, но имат много ниска енергийна плътност. Литий - желязо - фосфат е по сериозна електрохимия, на са точно така както ги описват производителите, трябва да ги пазиш да не ги зареждаш студени при минусови температури, да не ги държиш разредени до повече от 80% дълго време. Няма причина да не се вярва на производителите. От един килограм алуминий се получават 10 киловатчаса електричество в подобна на онази батерия към която бях дал линк, те още не са направени, акумулаторите никога няма да достигнат тази енергийна плътност. Далеч са електромобилите от това което ще бъдат след години, защото 60 килограма са 600киловатчаса, 10 пъти трябва да се зареди и разреди акумулатор 60 киловатчаса и с това нещо при все още ниската енергийна ефективност на електромобилите би осигурило пробег - 3000 - 3500 км. Няма проблем метала да се възтановява с енергия от фотоволтаици, дори да пълниш кораби с него и те да носят в едната посока окисления метал, в другата готовия да се зарежда в батерия. Много са далече електромобилите от устойчива концепция. Сега ако искаш да го зареждаш със соларен ток трябва да стои през деня или през ноща да го заредиш от батерия- акумулатор зареден със соларен ток, да подчертая че това са акумулатори с ниска енергийна плътност. И така - китайската компания изпреварва Мъск, после той пък ще я изпревари, по някое време ще се включат и руснаците, те имат голям потенциал.. И пак няма да стане - само електромобили.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия