Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водородна клетка, има ли все още ентусиасти ?

<< < (5/20) > >>

fever_wits:
Към VITAN
Без значение какво визираш под "управлението на процеса" нещата са свързани.
Без да знаеш как работи клетката,  не можеш да мислиш за управление на процеса.
Всяка автоматизация на процеса се прави на база работата на самия процес.
В този случай става дума, автоматично подаване на газ, зависи от това как и колко подава клетката.
Ще се върна към началото на темата, "ключа на палатката" е клетка оптизимирана за ниска консулация на ток и голямо количество газ.

След всичко прочетено никой не се е похвалил с успешна репликация на някоя от схемите в нета.
Реално, ако се направи оптимизирана клетка, тя може да се ползва на много места, не само в автомобилен двигател.

И понеже спомена "Някакви клетки, тоци, площи - леснорешими подробности от пейзажа" имаш ли ги тези подробности ?
Точен разтвор на електролита, калиева, натриера или друга основа, разстояние между плочите, има ли обработка на плочите, какво е напрежението, има ли честота, температурен диапазон ?
Вероятно и има и друг параметър за който не се сещам.

Към alvion
Не мисля че ще се стигне до Мегаскуирт, реално за моето сузуки може и да не свърши работа. Компютър ще има и той ще управлява клетката за да има динамика.
Данните за динамиката на клетката мога да се вземат от позицията на педала или обороти, за допълнителна обработка може да се ползва и информацията от вакуум-а.
Проблем в двигателя ще има при клапаните "изгарят" от високата температура на горене, но този проблем го има и в момента метан уредбите, ако не е регулирано правилно горенете.

Към Радико
Ако не ме лъже паметта браунов газ се получава с допълнителна обработка на газа в самата горелка.
На въпроса какво ще го правя мисля да го вкарам в колата, само че, не браунов газ, водород и кислород.

Радико:
Браунов газ се нарича когато разложиш водата на водород и кислород без да ги разделяш. За разлика от него ори хофмсновия апарат се получават разделени на два различни изхода водорода и кислорода.
Обаче сега каква е идеята на цялото упражнение. Ако смяташ да добавяш браунгаз като катализатор на горенето на горивото да има смисъл.
Ако обаче смяташ да заместиш горивото изцяло с браунгаз получен от апарат захранен от алтернатора който се върти от двигател изгаряш съшият този браунгаз.... Това не се различава кой знае колко от "хопотезите" за плоската земя.

VITAN:
Преведох книгата на Юл Браун (бай Илия) за малък генератор на браунов газ.
Там има отговор какво е браунов газ и как се смятат нещата. 3 месеца изгубих, повече няма да губя (да се обяснявам)...
Книгата я има в нет-а, ако Деспа (дъщеря му) "не излиза на линия".

--- Цитат на: fever_wits в Март 03, 2022, 10:35:37 am ---Към VITAN....
....Без да знаеш как работи клетката,  не можеш да мислиш за управление на процеса.
--- Край на цитат ---
Вземи въпросният превод и ще знаеш "как работи клетката".
За мен е много по-важно какво трябва да се случва в двигателя, отколкото въпросния "пейзаж", който вече казах къде се гледа.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: alvion в Март 02, 2022, 11:42:08 pm ---Плоската клетка

--- Край на цитат ---
alvion, направете един много лесен експеримент за да научите някои неща относно вибрациите, понеже каквото и да се казва, най-оптимално е да се прави водородна келета с добре опримизран инпулсен генератор и съответно резонантен приемник ( клетката ).

Вземете една тръба от твърд метал и я чукнете с нещо (твърдо) за да видите колко време ще "звъни". Сега направте подобен опит с две плочи от метал и отново забележете "зъвненето". Сега си помислете какво би станало при положение че в такава метална тръба ( от неръждавейка ) се сложи друга от същия материал, очевдино с по-малък диаметър и отново ( вече системата от две тръби ) се удари за да се чуе "звъненето". Най-добро изследване, на така посочения процес, става с апликация на телефон която анализира звуковия спектър. При положение че осъзнавате какво обрисувам, предполагам че ще свържете и защо ситемата на Стенли Майър има точно определена геометрична конфигурация и работи с определени импулсни честоти, и високо напрежение, а не с висок ампераж.

alvion:
е-Пи аз не съм "алвион" а Христо. Мисля че проблема е че никой не чете какво пускам, камо ли да гледа клипчетата от тубата, които ги давам примерни. На принципа да се досетите и затова има недоразбиране и изобщо незнание. Мене ми е все тая, ама язък за целия тоя сизифовски труд да наливам вода в празна каца на форума.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия