Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Помощ относно контролер, захранване и др.

<< < (4/6) > >>

EDM electronics:
Ами не ти работи добре с велосипедния контролер, защото или датчиците не са разположени на оптималното положение, или двигателя ти не отговаря по обороти на честотните възможности на инвертора. Но при ниски обороти, до към 4-5 хил. велосипедния инвертор работи, над тях вече издиша, просто защото е проектиран за нискооборотни мотори.

krasias:
Чакай сега без да се ядосваш, значи си сменил моторите, това е добре благодаря ти за информацията която даде за моторите. Така, знам че е пикова мощност, така е, но човека не каза за какво ще го ползва и какво друго да му се отговори. Така аз мойте мотори ще ги ползвам за духалки. косачки, резачки и вярно съм още в тестови период но намирам доста интересни решения за охлождането. По натам може да публикувам някой работи, добре е да споделяме някой неща.

EDM electronics:
krasias, знаеш ли защо един двигател на лодка от порядъка на 10 к.с. срува 9 хил. лв.?
Защото работи в перманентен натоварен режим и фирмите, които могат да гарантиран такава работа са на пръстите на едната ръка в света. Не е като леката кола, да набере скорост при голяма мощност и после да я подържа с 10% от максималната. Не е като флекса, който е примерно 800 Вт, защото работи 1 мин. и почива 10 мин., а реално е 100-150 Вт номинал.

Аз ти говорих за реалната мощност. Ти дори да натовариш тоя мотор над номинала, много му пада КПД-то, не само защото много загрява, а защото проводника има лимит I/mm2, колко ток може да прекара определено сечение. Все едно през един тънък маркуч с вода, да искаш да прекараш вода, като през пожарникарски кран. Е, ще го понапънеш, но маркуча ще се спука. Така е и с тия двигатели. Аз говоря за мощности при които ще се гарантира сигурната му работа.

Дори "маркови" фирми лъжат кът влашки менгяни в характеристиките на двигателите си. И те дават някаква пикова мощност, а щом го натовариш повече, или изключва термозащитата, или изгаря мотора заедно с нея.

Я обясни какви са тия ин рънъри, за първи път чувам такова понятие:

Ще разбереш дали си прав от следното?

Колко тежи тоя двигател, дето го цаниш на 5 кВТ и виж колко тежи един промишлен мотор на 5 кВт. Последния тежи към 30 кг., първия към 800 гр. Е то бива, бива енергийна плътност, ама 50 пъти енергийна плътност не бива.  :)

krasias:
Да много добре знам за "изнасилването" на желязото с големи токове при направата на по леки мотори. Най си личи при моторите на прахосмукачките нищо че са колекторни мотори ма греят като печка. Това ин рънър (рунър) е трифазен мотор с вътрешен ротор а оут рънър е с външен ротор, така ги наричат авиомоделистите. Не ми се вярва да не си го чувал.

EDM electronics:
Ами не съм моделист и не съм го чувал това понятие.
Не не ползвам мотори с вътрешен ротор, защото имат по-малък въртящ момент и по-големи обороти. На мен ми трябва точно обратното. Но тия мотори се охлаждат много по-лесно. При мен мотора се охлажда от фланеца, който е алуминиев и е потопен във водата. При затворен корпус нямаш кой знае какъв избор. Ако корпуса е отворен, то самия пропелер охлажда двигателя с въздушна струя.

От друга страна тия мотори са направени от дурал, който има по-лоши температурни характеристики на предаване от чистия алуминий.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия