Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Помощ относно контролер, захранване и др.
krasias:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 06, 2021, 05:08:34 pm ---
Ще разбереш дали си прав от следното?
Колко тежи тоя двигател, дето го цаниш на 5 кВТ и виж колко тежи един промишлен мотор на 5 кВт. Последния тежи към 30 кг., първия към 800 гр. Е то бива, бива енергийна плътност, ама 50 пъти енергийна плътност не бива. :)
--- Край на цитат ---
Така този мотор за който ми говориш 5кВт 30кг е асинхронен с ротор на късо, а тука става въпрос за синхронни мотори с магнити и разликата е доста голяма. Асинхронния мотор с ротор на късо е със заместваща схема на трансформатор с вторична намотка на късо. Затова асинхронните мотори са толкова чувствителни към правилната синусоида защото имат нужда от постоянно прехвърляне на енергия между статора и ротора, нужна е непрекъсната промяна заради индуктивното прехвърляне на енергия в ротора. При синхронните мотори такова прехвърляне на енергия няма, имаш направо готово силно магнитно поле от неодимовите магнити в ротора и оттам идва и по голямата енергиина плътност при синхронните мотори, не харчиш енергия за създаване на допълнително магнитно поле.
Радико:
Ами не се наемам да споря с такъв ерудит по въпроса като ЕДМ та само ще добавя тук долу една снимка дето нсправих преди 5 мин.
EDM electronics:
Много ми е чудно, ти като отричащ академичното образование, че там били по-прости от трактористи, багеристи, тираджии и нищо не разбирали ;), какъв акъл ще дадеш на децата си? Караш ли ги да не се амбицират, да НЕ учат във ВУЗ, ами като тебе да четат от Интернет?
Ходиш ли при самозвани доктори или търсиш хабилитирани?
Той и дървения философ такива ги разправяше, ама пратил сина си във ВУЗ. :D
Ученото си е учено, да знаеш. Знае, умее, прави, не е въздух под налягане. :D
Радико:
--- Цитат --- Ученото си е учено, да знаеш. Знае, умее, прави, не е въздух под налягане:D
--- Край на цитат ---
Ако със това визираш себе си...
Опасявам се, че може би си в много голяма грешка.
Диста глупости написа по горе. Красиас се опита да ти го обясни по възможно найнвъспитания начин. И аз бих могъл ама ако не си разбрал какво е писал Красиас толкова и мен ще разбереш.
miromad:
Тази тема я отворих във връзка с един проект /идея/, който искам да реализирам на практика, но проблемът е, че не съм в България /в Германия съм/, където имам работилница и нещата могат да станат много по-бързо.
Затова ще отворя тема, в която ще опиша какво точно искам да направя и какъв резултат очаквам да получа. Вие ще си дадете мнението и идеите, и това ще ви откъсне /надявам се/ малко от обичайните теми и заяждания.
Надявам се да ми бъдете полезни /резултатът ще е в полза на всички ни, ако проектът се увенчае с успех - ДАЙ БОЖЕ/ ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия