Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Помощ относно контролер, захранване и др.
EDM electronics:
--- Цитат на: dmitarp в Декември 06, 2021, 04:10:48 pm ---ако се има предвид механиката вал от 10 мм не би издържал повече 10 нютон метра въртящ момент. Мощност по голяма от 400 вата за мотора е съмнителна.
--- Край на цитат ---
Слага се редуктор.
EDM electronics:
В момента правя моторите с термозащита, като слагам един датчик директно на намотката и по всяко време на дисплея ми излиза температурата на проводника. У нас се продават проводници до 150 гр., има немски до 180 гр. издържа изолацията, но при тия температури след кратко време ги достига и ротора. Та наясно съм какво става в двигателя с обратната връзка - температура в реално време и под реално натоварване.
Мога софтуерно през командния пулт по UART да коригирам термозащитата. Та тия мощности съм ги фиксирал на база температура на намотката и това е около 10 А. Пълен безхаберник е оня, който си мисли, че ще кара такова двигателче, дето се събира в шепата си при 125 А или дори при 20 А.
krasias:
Мога да ти снимам видео но точно такъв мотор нямам имам максимум 1000 вата и си дърпа 50А при 20V без проблем. Но съм го пробвал с такъв контролер дето предлагаш и не работи добре дори на празен ход.
krasias:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 06, 2021, 04:17:31 pm ---
Мога софтуерно през командния пулт по UART да коригирам термозащитата. Та тия мощности съм ги фиксирал на база температура на намотката и това е около 10 А. Пълен безхаберник е оня, който си мисли, че ще кара такова двигателче, дето се събира в шепата си при 125 А или дори при 20 А.
--- Край на цитат ---
Да знам какво си правил ама само за лодката при пълна изолация и лошо охлаждане. Ако беше сложил ин рунър щеше да му направиш и добро охлаждане и нямаше да имаш тия проблеми с температурата, даже си ма ин рунъри с водно охлаждане.
EDM electronics:
--- Цитат на: krasias в Декември 06, 2021, 04:22:16 pm ---Мога да ти снимам видео но точно такъв мотор нямам имам максимум 1000 вата и си дърпа 50А при 20V без проблем. Но съм го пробвал с такъв контролер дето предлагаш и не работи добре дори на празен ход.
--- Край на цитат ---
Хич не ми се влиза в полемика, особено за неща дето са ми пределно ясни и да взема сега да убеждавам някой, ей така за тоя дето духа. Пишман да стане човек, да се обади.
Ти разбра ли главното?
За колко време ще ги поддържаш тия мощности. Нали ти казах, че обявената мощност е пикова. Ако го натоварваш, като флекс или дрелка в съотношение работа/почивка 1/10, може и да го караш на 50 А. Но номиналната мощност се изчислява при постоянно натоварване на двигателя. Ако имаш някаква система за охлаждане, по-голяма в пъти по-голяма от самия двигател, също може. Но при стандартни условия ти казах какви са възможностите.
При мен моторите са постоянно натоварени на макс и са с водно охлаждане, директно са потопени във водата, с алуминиев корпус и като ги извадя при мощност от 500 Вт, едва се пипат с ръка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия