Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Помощ относно контролер, захранване и др.

<< < (2/6) > >>

krasias:
EDМ, то че Радико натвори някой работи е верно ама ти го надминаваш със светлинна скорост мислех че поне ти знаеш нещо за тия мотори но съм се лъгал. Мотора изобщо не е 200 вата и с тоя контролер дето предлагаш няма да го завърти добре дори на празен ход. Ето тук го предлагат същия мотор само че със сензори и забележи с 200А контролер в комплект https://maytech.cn/products/electric-skateboard-6374-170kv-motor-200a-vesc6-0-based-speed-controller-kit-esk8 .

EDM electronics:

--- Цитат на: krasias в Декември 06, 2021, 03:52:18 pm ---EDМ, то че Радико натвори някой работи е верно ама ти го надминаваш със светлинна скорост мислех че поне ти знаеш нещо за тия мотори но съм се лъгал. Мотора изобщо не е 200 вата и с тоя контролер дето предлагаш няма да го завърти добре дори на празен ход. Ето тук го предлагат същия мотор само че със сензори и забележи с 200А контролер в комплект https://maytech.cn/products/electric-skateboard-6374-170kv-motor-200a-vesc6-0-based-speed-controller-kit-esk8 .

--- Край на цитат ---

Ами не, просто ти си се залъгвал и видно нямаш никаква практика. Тези обявени мощности са пикови, дават ги за няколко секунди. Номиналната мощност на тия мотори, ако е от малките 53 см около 200 Вт, по-големия 63 мм е около 500 Вт. Проблема при тия двигатели е охлаждането.

krasias , занимавам се с тия неща години, вкл. с проектиране на инвертори на база STM32. Това не ти е ббудиска секта, да се изказваш толкова крайно. Изгорил съм и пренавил не един такъв мотор и съм минал хиляди километри, та знам колко мощност издържат.

krasias:
Да де щото и аз съм пренавивал, купувал и измервал токове товари и също знам за какво става на въпрос. Та извинявай ама не мога да ти повярвам.

dmitarp:
ако се има предвид механиката вал от 10 мм не би издържал повече 10 нютон метра въртящ момент. Мощност по голяма от 400 вата за мотора е съмнителна.

EDM electronics:

--- Цитат на: krasias в Декември 06, 2021, 04:08:17 pm ---Да де щото и аз съм пренавивал, купувал и измервал токове товари и също знам за какво става на въпрос. Та извинявай ама не мога да ти повярвам.

--- Край на цитат ---

Мерил си, ама на масата. А аз съм изпробвал на "бойното поле".
Хич и не те карам да вярваш. Но имам проектиран и в действие не един двигател от тоя тип с мои инвертор с рекордно КПД.

Ти си прави там експериментите и мери токове за части от минутата. Аз карам мотора по цял ден почти всеки ден.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия