Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни плаши "епизод 2"

<< < (139/919) > >>

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 06, 2023, 09:35:33 pm ---Целта на тая Истанбулска конвенция е завоалирано под предлог от защита срещу насилието, да се прекара един текст тихомълком за съвсем различно нещо нямащо нищо общо с насилието с цел да принудят законодателствата на държавите ратифицирали конвенцията, да си променят Семейния кодекс, касателно сключването на брак между мъж и жена и да стане той възможен вече между еднополови двойки.

--- Край на цитат ---

Както казах - бърборко си. Не си чел конвенцията - тепърва щял да го търси...

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 06, 2023, 10:13:50 pm ---Горелкаджия, къде се покри, защо не кажеш нещо?

--- Край на цитат ---
Щото някои хора трябва да стават рано тъй като ги чака дълъг път. Виждаш в колко ти пиша този хабер. Не на всички деня преминава в бъркане в телесните си отверстия :)

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 06, 2023, 09:35:33 pm ---Иначе много ти благодаря, че си разбрал, че съм толкоз начетен и знаещ!  :D

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 06, 2023, 10:13:50 pm ---Ти със мене ...
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---Предлогът "със" се употребява, когато следващата дума започва със звука "с" или "з".
--- Край на цитат ---

Не си начетен и знаещ, а неграмотен... :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 07, 2023, 05:07:27 am ---Както казах - бърборко си. Не си чел конвенцията - тепърва щял да го търси...
Щото някои хора трябва да стават рано тъй като ги чака дълъг път. Виждаш в колко ти пиша този хабер. Не на всички деня преминава в бъркане в телесните си отверстия :)

Не си начетен и знаещ, а неграмотен... :)

--- Край на цитат ---
Ами чел съм я конвенцията преди 2 г.
Отговорих ти по спомен, но ако я отворя, мога да намеря точни член в който се приема задължаването на държавата по Конвенцията, да поеме ангажимент да промени законодателството си по отношение половата дискриминация - сиреч да могат да сключват брак.

По отношение на неграмотността:
Все пак зад гърба си имам дипломи за 2 магистратури, държал съм над 95 изпита пред комисии от доценти и професори - разбираш ли как ти личи злобата и как се хващаш за лайняна клечка, а Горелкаджия?

Често не коригирам грешки в постовете си, защото са много дълги, отнемат много време, а то ми е ценно. Но като нямаш друго какво да кажеш, ползвай и това. Факт обаче е, че именно неграмотниците работят с оловни обувки, аз нямам такива.  :)

Пак ти казвам:
Ти си един изхвърляч, който аз ще поставя на мястото му.
Ако ти нямаш Интернет и си до там с електрониката, програмирането и правото. А в политиката си пълен профан.

Михаил Кузмов:
Защо така, разправия на лична основа? Земята " гори" под краката ни! От този епизод2 какво трябва да ни плаши? Мисля, не вашите виртуални отношения!  Ако някой спре първи ще бъде полезно, ще можем да обсъдим нещо, макар и не технически! Щото май вече се изчерпихме в тази област!

EDM electronics:
Цитат:

чл. 3 от Истанбулската конвенция:

"Страните приемат да приемат всички необходими мерки, включително законодателни и административни мерки, политики и други средства, за да гарантират пълното и ефективно равенство между мъжете и жените и да предотвратят дискриминацията на всяка основа, включително по полов признак, и осигурят равни възможности за жените и мъжете на всички обществени, икономически, културни, граждански и политически сфери на живота."

Ако някой не е в състояние да тълкува този текст, какви последствия той ще донесе за националното законодателство, бих могъл да му направя компетентно разяснение?  :)

Горалкаджията се пъха отново между "шамарите".  :)
А бе ко ти трябваше, накъде си тръгнал? - не ти ли стана ясно, че "бия през пръстите"... :D

Не лягайте на тая кълка, че си одъртял и имаш житейски опит. Респектират ме само умни и разумни хора, без значение на възрастта им, не тъпи дъртаци по дефолт  :).

Ако през комунизма са ви учили да се отнасяте с уважение към старите хора, без оглед на техните качества, аз съм възпитаван през друга епоха и с други ценности през капитализма и "демокрацията", и възрастта на опонента за мен е ирелевантна.  :D
Само качествата са важни за мен!

Ksurnev:
ЕДМ, не се коси бе, човек, моят дядо имаше приятел - помак, който казваше:
Ейнова, дено сейбияна е на дал на чулякан, никой не може да му го даде.

До сега не съм срещтнал някой, който може да го оспори.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия