Начало > Новини от света на технологиите
Демо на ИИ
GMG:
--- Цитат на: VITAN в Април 02, 2021, 07:37:52 am ---Точковата заварка нали е високотемпературна спойка.
--- Край на цитат ---
Не, не е! ;)
Заблуди много и навред - това показва, че не си правил опити.... а трябва. (ЕДМ правил нещо, ма не докрай). .. - това не е критика. :)
Волфрама виж при колко градуса се слива и като се слее как се държи.
Той поглъща почти всичко около себе си, затова прецизирай.
За дълги фермани по твоята тема има възможност, но няма кандидати.... "много бих искал да гласувам, но нямам желание" ;D ;D
Радико:
Значи волфрама е доста капризен материал а и много серт. Топи се не при 6500 а при малко над три хиляди градуса. Не може да бъде разтопен извън инертна среда: аргон, хелии, неон и т.н. защото реагира и се окислява много преди да се разтопи. Дори отнема кислород от СО2 и за това този газ не може да се ползва за заварка с волфрамов електрод. След това заваряване на два различни метала. Дори мед и желязо... Заеби. Неръждавейката е сплав със доста различни метали в нея. Волфрамът и там има изненада, едно време не знам кал е било но в момента няма от къде да си купиш "поне в България волфрам. Това което продават като волфрамов електрод за заваряване, това е металокерамично изделие спечено от волфрамов прах с помощта на друг слепващ метал. Заради този метал "ползват се няколко различни" електродите имат отзад цветен код, жълти, зелени, сини, златни, черни, а имаше и червени. Както и да е това не е чист метален волфрам. Има структурата на тухла а не кристална решетка на метал. Относно лазерното заваряване аз съм ползвал услугите на един много стар лазер със управление фанук с размер на трикрилен гардероб. Беше в един бивш военен завод до моста "Чавдар" вече го няма обаче. А скоро не ми се е налагало да търся.
VITAN:
GMG - какъв го раздаваш? Стар почетен трол или "Незнайко в страната на чудесата"?
Радико може да е всякакъв, но му личи, че знае какво говори.
99% волфрам сме търсили. По-нагоре не сме намерили за смислено.
Пак повтарям, имам малка лампа с волфрамова ос и диск под 45 градуса от желязо, легирано с волфрам.
Мисля канадеца ми бе казъл, че е точкова заварка, а и прилича на такова.
Затова и мисля, че може да се опита. Ако някъде работят волфрам в инертна среда - може да споделите...
От тролене - само досада и *** по съответният трол.
GMG:
VITAN, от тролене не разбирам (личи си по броя постове за отрицателно Време). :)
С Радико правите ли разлика от заварка и спойка?
В НАСА дори правят звукова такава ниско температурна, само не ме питай от де знам. ;)
Добре, исках да подскажа, а Вие правете каквото сметнете за добре.
Според Вас човек като се обади с някаква различна идея от "руска водка" или ваксина, става трол.... :P
В 21-и век сме Витко, всичко може.. ;)
Зависи къде се намираш и къде ти е отправната точка.
За жените някои знаем, че ѝ казват "G" ;D
........
Радико:
GMG не само в НАСА правят заварки със ултразвук. Еи ти линк гледай това между другото едно време го произвеждаха в "Сиел" Габрово. http://www.brothermm-hsm.com/hir/VETRON-ULTRASONIC
А и може би ще ми обясниш разликата между спойка и заварка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия