Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Светлото евроатлантическо бъдеще...

<< < (43/96) > >>

VITAN:
Хулио, колко пъти да ти разправям?!

През соц-а не сме развивали някои златни находища, заради високото съдържание на арсен!!!
Къде да го дяваме бе недебил?!

На сцената се появяват твоите господари и викат: дайте ни на концесия, по-евтина от тия в Африка, ние в същата Африка ще навием вождовете, дам да заравяме при тях вашия отпадъчен арсен!

Ето ти сайта: https://tavex.bg/ - търси си статията, имаше разкошна такава по въпроса.

Как няма през 90-те цените на урана да паднат, като Русия подари на практика на САЩ около 500 тона обогатен уран (дано да не ме лъже паметтна).

Стига си се халосвал с твоите прехвалени господари,
ами обясни, защо им фалира индустрията за обогатяване на уран и планират да я възвърнат едва към 2040-та година...

Ksurnev:
Атосе, ти си един от най-уважаваните от мен в този форум.
Няма скопени, има яко преформатирани.
Това, което съм писал се отнася за хората с капаци на очите, които виждат света само от тяхната камбанария, и го насаждат на всички като "Отче наш".
Отнася се и за двата лагера , и русофили и русофоби.
Много хора не влизат вече в форума поради това.

Ако форума стане само технически, нещата може и да потръгнат.
За много години на всички.

Радико:
Няма сърашно Ксурнев. Аз си разтягам локуми тук във форума, но това не ми пречи между локумите и да поработвам по малко, даже не по малко а малко повече и по проекта с който съм се захванал. Вижда му се края. Какъвто и да е той.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Януари 02, 2021, 10:51:05 am ---epwpixieq-1, приеми факта, че не знаеш кой е изобретил индустриалната парна машина (човечеството е правило опити да упитоми парата от незапомнени времена).
Какво четем в Wikipedia (нейното по-неполиткоректно издание):

„Значительные усовершенствования в вакуумной паровой машине были сделаны Джеймсом Уаттом в 1769 году. Дальнейшее значительное усовершенствование парового двигателя (применение на рабочем ходу пара высокого давления вместо вакуума) было сделано американцем Оливером Эвансом в 1786 году и англичанином Ричардом Тревитиком в 1800 году.

В России первая действующая паровая машина была построена в 1766 году по проекту Ивана Ползунова, предложенному им в 1763 году. Машина Ползунова имела два цилиндра с поршнями, работала непрерывно, и все действия в ней проходили автоматически. Но увидеть своё изобретение в работе И. И. Ползунову не пришлось: он умер 27 мая 1766 года, а его машина пущена в эксплуатацию на Барнаульском заводе только летом...“

Какво обаче казва руски документален филм по въпроса? Въпросният Иван Полузанов прави първата индустриална машина. Без техническо образование майстор (т.н. умелец).
И понеже това става новина в цяла индустриална Европа, Джеймс Уат и компания идват да видят за какво иде реч. И му казват нещо от рода: т’ва не много съвършенно, не го раздувай много-много.

--- Край на цитат ---
Интересно ми е защо, четейки линквоете, решихте че Джеймс Ват е първо-строителят на парната машина? Това е ваша грешка, а не моя. Ват със сигурност е оптимизирал много, както директно и го пише във вашия цитат, и точно затова името му остава в историята (и вие погрешно си мислите за него като изобретателя), но Ват НЕ е конструирал първата парна машина (поне по исторически данни), както не я е конструирал и Иван Полузнов, както вие си мислите. Първата парна машина, тогава наречена атмосферна машина понеже е работила под вакум, а не под налягане, е конструирана от Томас Нюкоман ( https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Newcomen ) , който също е нямал образование,  през 1712 година (явно повече от 50 години преди Полузанов):  https://en.wikipedia.org/wiki/Newcomen_atmospheric_engine

Моля когато давам линкове ги четете до край и не гледайте да сложите братушките, а и които и други да са, които са ви фаворити, най-отпред. Лично се стремя винаги да разбирам истината, независимо дали ми харесва или не, и след това я осмислям, и си променям виждането на база на новите факти. Вие правите ли това регулярно? Дайте информация която може да се проври, по един или друг начин, че някоя братушка е направил парна машина преди 1712 година и веднага ще си променя мнението.

Аtos:
Юлиане, рядко характеризирам твой пост по този начин, дори когато мисля съвсем различно от теб, защото обикновено (за разлика от сега) влагаш мисъл! Сега обаче вложената ти мисъл е само - какви аргументи да използваш, за да не паднеш на гърба си! Този път ще ти го кажа - твоите глупости в тази тема също ги игнорирам вече!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия