Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Светлото евроатлантическо бъдеще...

<< < (42/96) > >>

hristo:

--- Цитат ---Първо се опитвате да разберете сами…. Разбирам ви, като човек, който консумира чужди идеи в мазето речник от думи, най-важното е: обясни, разкажи, подари, дай и ще открадна.

Вече ви оставих куп водещи съвети, но по някаква причина, не можахте да ги използвате, можете да видите, че времето ви все още не е дошло или Музата ви заобиколи, като грешни „артисти“.
--- Край на цитат ---

Аtos:
Радико и Юлиан...от 9 кладенеца вода да ми извадите, това не променя фактите.

"Дънди Прешъс Металс са една частна фирма. Искаш да кажеш че една частна фирма ограбва България?"

Разбира се, ти как го наричаш?

Подарили са им нашето злато - кой ще го оспори? Все едно аз да дам под наем за 500 години твоята къща (струваща 200 000 лева) на някой, който ми е дал за това 200 лева!
Да, гласувал си ми доверие - упълномощил си ме да я стопанисвам, но на мен какво ми пука, че струвала много повече? Взел съм си 200-тата лева и отивам да купонясвам с тях!

Радико още не ми е отговорил на това :

--- Цитат на: Аtos в Януари 02, 2021, 11:21:40 am ---
"Ограбваният губи мотивация да се развива защото знае, че каквото и да направи ще му го вземат."
И какво прави? Самоубива се или търси начин да оцелее? Точно това е - ограбеният няма как да се развива, много правилно!

Значи, доколкото разбирам тезата ти е следната:

Развитите страни просто са с по-кадърно население, по-умни, по-способни и по-дисциплинирани!
Причината, да са много по-напред от нас не е многогодишното експлоатиране на страни от третия свят, а просто - защото са по-стойностни екземпляри...от нас!
В България, Румъния, Монголия, Виетнам, Чили (списъкът е дълъг), просто хората са смотани и тъпи?

Егати и тезата!!!

--- Край на цитат ---

Значи...потресаващо е как сте готови като язовец да се извъртате в кожите си, само и само да се изкарате прави...но на историята и на фактите не им пука много за това...
Наистина нямам какво повече да кажа - аргументи срещу сляпа вяра...просто нямат шанс!

Радико:
Атос вече ти го казах и доказах поне два пъти. Ето казвам го за трети последен:
материалните блага и ограбването им от някой друг не са фактора осигуряващ просперитета и най вече еволюирането на една нация. ГОВОРЯ ЗА ИНДУСТРИАЛНО ЕВИЛЮИРАНЕ НЕ ЗА БИОЛОГИЧНО до такъв просперитет води инвестирането във когнитивния потенциал на цялата нация. Дори и да се раждат хора със потенциал когато те израстват в среда със примитивни изисквания те няма как да реализират този потенциал. Пример от спорта за да стане някои наш спортист отива да тренира там където са силите в този спорт. Треньори с опит противници с опит и т.н. Във науката е същото като нямаш насреща качествен събеседник с когото да обмениш идеите си те заминават недоразвити. Е за това в посочените от теб държави няма развитие.

Аtos:
С две думи - държиш на пълните глупости, които изписа?
А сега се върни и изчети моите постове, после твоите и пак...докато схванеш?

juliang:

--- Цитат на: Аtos в Януари 02, 2021, 04:13:58 pm ---Подарили са им нашето злато - кой ще го оспори?

--- Край на цитат ---
За пореден път питам - като златото там е толкоз лесно достъпно, защо за 50 години не ги изкопахме и не станахме една просперираща държава?
А може би защото като го копаехме по начина по който ние си знаем, се оказваше че добива е по-скъп от това което получавахме? Да, копаехме го щото ужасно много ни трябваше валута, и можехме да харчим камари от неконвертируемите левове за да получим злато, с което да си купим малко истински пари.
Твоето предложение е да изсипем милиарди за да закупим или наемем техника и персонал за да го копаем по-ефикасно? А дали накрая сметката пак няма да е на минус? Щот то златото не е чак толкова много колкото го представят по телевизия Алфа...

Ще ти дам още един пример - в България има изключително много находища на уран:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2_%D0%BD%D0%B0_%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

--- Цитат ---Към 2014 г. доказаните запаси уран на територията на България се равняват на 35 374 тона.
--- Край на цитат ---

Дори не можем да изкопаем един тунел в Кресненското дефиле заради проклетата радиация. Защо не го копаем и да си произвеждаме сами прътите с гориво за АЕЦ-а? Мисля че се сещаш сам за отговора, нали? Той е и написан в същаат статия на уики-то:

--- Цитат ---През 1992 г. добивът на уран в България е обявен за икономически неизгоден и е преустановен.
--- Край на цитат ---

Ти просто не можеш (или не искаш) да разбереш, че дори и добива на злато може да бъде икономически неизгоден.
Да, след години може да се появи фирма, която има технологияат и знанияат да го направи почти изгоден. Ще изкарва някой лев. И вероятно ще поиска да го добива, за да изкарва примерно 1 000 000 долара печалба на година. Ще се съгласи да дава 50 000 долара на държавата. По твоята логика трябва да й откажем категорически. Ще настояваме да ни дава примерно 800 000 "щото иначе ще е ограбване". Е кой ще е тоя луд инвеститор дет да дойде?
И по-важния в случая въпрос е "А ние по-богати ли ще станем ако изгоним тоя инвеститор?"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия