Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Как да направим СЕ БЕ
krasias:
То че има СЕ има ама става сложно когато търсиш Киловати, а не да светнеш едно диодче.
Аtos:
Киловатче, диод...въпрос на мащаб...
Да, ще има струя, но докато свърши водата в горния съд. Да, ще свършва по-бавно отколкото при свободно изтичане...толкоз...
Постановката е както при ротоверта - все едно да завърташ маховик с ел.двигател 1000W, а този маховик да върти генератор 2000W. Да, затихването ще е по-бавно, понеже част от енергията се "рециклира", дотам!
VITAN:
--- Цитат на: Иван Димов в Октомври 06, 2020, 02:11:00 pm ---Хората с подръчни материали в гаражи и мазета правят СЕ-та,....Вече хората продават - купувайте!
--- Край на цитат ---
Дай бе, купувам!!! С условие - ако е фейк ми връща парите двойно! Компенсация за загубеното време. Иска ли някой да спечели от мен?! Но не говорим за перки, ветър, мъгла и слънчаци - това е природа.
--- Цитат на: GMG в Октомври 06, 2020, 02:37:17 pm ---Ако някой ще прави СЕ, то това не сме аз и ти!
--- Край на цитат ---
Амин !!
Bat_Vanko:
Иван Димов, аз това дефазиране на ток и напрежение при първична и вторична съм го гледал на двулъчев осцилоскоп, но щом ти твърдиш че симулациите са по надеждни що изобщо да спорим. Но има едно нещо наречено "причинно-следствена връзка". Напрежението захранващо трансформатора подържа резонанса във вторичната. Ако неговата честота се различава от резонансната - няма да получиш добър качествен фактор.
СЕ-то е в симулациите! Колкото по скапан е симулатора - толкова повече СЕ се получава! И съответно толкова повече поводи за хвалби има! Дерзайте момчета!
VITAN:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Октомври 06, 2020, 05:01:20 pm ---....Колкото по скапан е симулатора - толкова повече СЕ се получава!...
--- Край на цитат ---
Понеже знам колко време и пари може да спести една кадърна симулация, ще си позволя да перефразирам горният велик израз:
... Колкото повече копаем тунели, толкова повече светлина бликва! ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия