Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Как да направим СЕ БЕ

<< < (15/32) > >>

GMG:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 06, 2020, 02:13:47 pm ---Колеги, ето ви едно реално действащо устройство на СЕ - Фонтанът на Герон

--- Край на цитат ---
   ;D ЕДМ, направи си го  ;D

Всеки от нас (или почти) е правил дипломна работа или изпит някакъв, там трябваше да се отговори на строго формирани въпроси и там е
още бъркането на понятията и неразбирането.  :)

Димов, апелирам към теб - остави да си губиш времето с коментарите на Витан който и една лампа не можа да направи и dmitarp, който пък
нищо не е показал!

Ако някой ще прави СЕ, то това не сме аз и ти! Това е като мирния протест в големите градове, трябват хора за тази работа, а не
бърборене в коридора.

Мисля, че не нарушавам никакви точки на
форумният правилник, само посочвам факти.  ;)

Тоя път темата не е от Радико, а от друг разбирател Христо....  ;D

Аtos:
И колко вечно е това? Какво се случва, когато водата в средния резервоар свърши?
За предложението от последните минути на клипа изобщо няма и да говоря...

EDM electronics:
atos, изгледай цялото видео, не така на диагонал. Последният вариант е само с един резервоар. Като свърши водата, свършва и кръговрата. Въпросът е, че се движи без енергия.

Аtos:
Повярвай ми - фейк е!
Не може водата да се спуска по по-широка тръба, да се изкачва по по-тясна и да се запази дебита и количеството и в горния разширителен съд.
Да, движи се без вложена енергия, то и свободното падане (или търкаляне надолу) не изисква да влагаме енергия, но...все някога свършва :)

EDM electronics:
Този тубар е голям скептик, щом той твърди, съм склонен да вярвам, но да, не съм пробвал лично.
А някой от вас дали е пробвал?
Проста работа е, една бутилка и две сламки, но все пак е разход на време.  ;)

Входния дебит е голям, но той вдига налягането, а от там се вдига и водата в тънката тръба.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия