Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Фундаментални грешки на съвременната наука
tranteev:
--- Цитат на: Радико в Септември 11, 2020, 05:54:48 pm ---Да ти го рисувам ли магнитното поле как ПРЕМИНАВА през дупката, точно по същия начин както преминава и покрай магнита от външния му край.
И проблема е че ти знаеш не, че това се случва така а знаеш, че някой си твърди, че това се случва така. Във същност по големия проблем е, че ти приемаш предположението му за доказана истина. А това е просто само една от хипотезите.
--- Край на цитат ---
Браво, аплодисменти от мен..
Мъчи ме един фундемантален въпрос, дали познатите научни тези, теории, доказателства и прочие , не е по-добре да се отхвърлят и забравят и да се изгради научното познание напълно на ново.Базирано на нови теории, експерименти, разсъждения..
Радико:
--- Цитат на: tranteev в Септември 20, 2020, 06:28:04 pm ---Браво, аплодисменти от мен..
Мъчи ме един фундемантален въпрос, дали познатите научни тези, теории, доказателства и прочие , не е по-добре да се отхвърлят и забравят и да се изгради научното познание напълно на ново.Базирано на нови теории, експерименти, разсъждения..
--- Край на цитат ---
Ами според мен е вече крайно време това да се случи. В настоящият момент физиката, че и останалата наука покрай нея са във същото състояние в което е била астрономията по времето на и малко преди Коперник.
Михаил Кузмов:
Мен пък ме мъчи кой ще го направи!
Радико:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 20, 2020, 07:19:04 pm ---Мен пък ме мъчи кой ще го направи!
--- Край на цитат ---
Ами няма да е лесно. Положението много наподобява това със електромобилите. Десетки години натискаха производителите на автомобили да правят електромобили, как ли не. Щата Калифорния а и други дори обвързаха квотите за продажба на автомобили със продажба на електромобили
И кво големите фирми поръчаха 200-300 смехотворни електрокара и си ги внасяха продаваха едни на други изнасяха пак внасяха и така. Докато не се намериха хора да рискуват пари и да ги инвестират във Мъск който няма нищо общо с автомобилния бизнес. Така и тук "учените" въобще нямат желание да си развалят рахатлъка със сериозни корекции на физиката, камо ли с основно прекрояване. Тук обаче по сложното е, че както и да инвестира човек директна възвръщаемост на печалбата е невъзможна. Та ше се наложи да почакаме май.
Михаил Кузмов:
Ами и да чакаме няма да стане, щото много неща си вървят с днешните знания за света! Е да нЕкои не се вързват но те са теория, не доказана още от практиката. Трябва ли да цитирам, то се чува когато се докажат или отхвърлят твърдения!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия