Начало > Новини от света на технологиите

Преминете на свободния пазар на електроенергия

<< < (12/25) > >>

ndm:
krasias, ако може да допълня поредната разсекретена тайна с малко числа. Вноската беше 1500лв. при 150лв. заплата. Това само вноската, крайната сума не СЕ наложи да я плащаме, а 1500-те лъва затворени 15 г. някъде си(тва 15 е някакво кармично число) си ги получихме когато с тях можеше да сЕ купи една баничка без боза.
И ние искахме да сме като ората да караме лада.....

krasias:
ndm, и аз ще ти кажа една тайна. По онова време имах един познат наш разузнавач дето ходеше до западна Германия. Веднъж го питам как живеят хората там а той след доста време размисъл и вдигане на рамене ми обясни че хората там живеят толкова добре че не е възможно да ми го опише. След доста настояване от моя страна че все пак може да опита да ми каже нещо, ми каза следното : Ние тука сега работим и вземаме по 200лв заплата а там един Германски студент взима 4000 марки стипендия на МЕСЕЦ.........

montanar:
Не се косете толко СЕтаджий - нал си правите тока сами  :P

EDM electronics:

--- Цитат на: krasias в Септември 07, 2020, 03:57:03 pm --- Ние тука сега работим и вземаме по 200лв заплата а там един Германски студент взима 4000 марки стипендия на МЕСЕЦ.........

--- Край на цитат ---
Хааааа....хааа.....  ;D
Смятай, преди 30-40 г. още стипендията е била 4 000 марки, а сега нашите роби едва връзват 1 500 евро? От тия 1 500  евро там да се чудиш да ги миришеш ли, да ги спестяваш ли, да ги харчиш.

Тоз твоя разузнавач бая локум ти е теглил или ти на нас.  :D

За сведение:
Имам една съученичка живее в Германия вече близо 30 г. Работи в университет, като асистент. Учуди ме, като ми каза, че заплатата й е 1 300 евро, да, не й повярвах.

Студента взима 4 000 чрез разузнаването, а асистента 1 300?  :D
Ама че изхвърляне....  ;D

Има ли някой от Германия, да ни светне колко взима българския роб?
Аз на ваше място с такава информация час нямаше да стоя тук - куфар, гара, еднопосочен билет - ПАРАДАЙЗ!  ;D

Нихт цюрюк, кайне цюрюк...  ;D

VITAN:
Към края на соц-а, с моя съквартирант от техникума сме на море.
2 германки, майка и дъщеря - (имали фабрика за шиене на нещо си) седнаха на нашата маса.
Тогава инженер в Западна Германия вземал 2000 марки, по електроника инженер - повече.
По-достоверно разузнаване, здраве му кажи!

Останаха доволни от разговора с нас (аз на практика не се включих, съквартиранта шпрехаше)
и ни черпиха по бира. За какво им е било да ни лъжат?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия