Начало > Новини от света на технологиите
Преминете на свободния пазар на електроенергия
krasias:
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 01, 2020, 05:04:12 pm ---krasias , наторяването с амониеви и калиеви торове не е вредно. Просто трябва да мине определено време, да се неутрализират торовете, т.е. да придобият естествено разтворима формула. Друг е въпроса, ако са злоупотреби с това и се бере по-рано, като днешния частник, на когото ич, ама ИЧ не му пука за твоето здраве.
--- Край на цитат ---
За изкуствените торове си прав когато са в норми няма проблем, даже в днешно време изнамират все по близки до естествените торове. Обаче и навремето не им пукаше за здравето на хората и на места доста прекаляваха с изкуствените торове. Просто призива беше "Да има другари", но имаше и производство за износ което беше с много високо качество.
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 01, 2020, 05:04:12 pm ---
А нека ти каже ЕДМ как стои положението в центъра на Западна Европа с торенето и препаратите:
Известно ли ти е че там дотолкова са отровени почвите от препарати, че няма хумус. Не живее нито една буболечка в почвата и почвите се изтощават за 1-2 год. Сменяха почвата, като копаеха терените на 2 м дълбочина, хвърляха пръстта в горите и караха пръст от планините. Та хайде не ми говори на мен. Тези неща съм ги виждал с очите си. На запад навремето се стараеха да изкарват колкото се може по-големи добиви защото така се намаляват разходите, но всичко е за сметка на качеството.
--- Край на цитат ---
Да и това го знам....
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 01, 2020, 05:04:12 pm ---
Знаеш ли, че като разберяха, че съм българин, първото нещо за което ме поздравяваха беше натуралните с най-високо качество плодове и зеленчуци и агнешкото. И до ден днешен най-скъпото агнешко в Западна Европа е българското. Но рекламата е от комунистическите агнета.
--- Край на цитат ---
Да и това го знам изнасяхме хубавото агнешко месо за доларчета, а колко хиляди тонове кенгура сме изяли 15 годишно замразено месо за почти без пари.
VITAN:
--- Цитат на: krasias в Септември 01, 2020, 06:16:46 pm ---...Обаче и навремето не им пукаше за здравето на хората и на места доста прекаляваха с изкуствените торове....
--- Край на цитат ---
Да, ама не. Пуснаха огромно количество амониева селитра за без пари, хората (вкл. баща ми) купуваха с чували и торяха на поразия.
После медиите врякнаха.... ау ужас!
И това бе по времето на Чернобил. Не се страхуваха от Чернобил, страхуваха се от нитратите на пазара.
Добре е, когато се прави човек на интересен, да знае за какво иде реч...
plcsoft:
--- Цитат на: VITAN в Септември 01, 2020, 04:14:40 pm ---Защо тук не е технически форум?
Защото някой трябва да работи и да харчи пари за проекти...
Моите хилядарки и 13 години като минете, тогава се правете на интересни.
Да си комплексар и трол е безплатно.
--- Край на цитат ---
Vitane че ти си бил жив за оплакване, бе! Въй горкият амбициран простак така се е самозабравил в клетата си амбицийка че цели хилядарки се набутал завалийката и 13 години отгоре, вай въй вай жив да го оплачиш горкият той!!! Не се бой аркадаш те руснаците ще ти ги върнат тройно в средната част на седалищните части! Не бой се, те знаят как!!! ;D ;D
Я да чуем и другият аркадаш къде го стяга налъма че все за руска уйня се моли! :D Айде EDM-чо кажи си и ти болката, мойту момче! Че белким та чуят и на теб ти намерят лек за окъхарената душичка! Въй, вай въй!? Само не казвай че си доволен от жигулата дето още я търкаляш! ;D
Момчета ставате смешни, каквато и тема да подхване човек винаги го избивате на руско-турско-европейски-американски-китайски-марокански комплекси! Стегнете се малко, нали от 140 години имаме държава! А все някой друг ни е виновен!? Що така???
EDM electronics:
Много съм доволен от Жигулата си. Днес и купих нов акумулатор и сега отивам да го сменям. Не я давам за никоя западна кола. Много здрава кола и луксозна. :D
Номак:
Няма държава.няма народ.няна Просвета,няма нищо.има простаци .корупция и джендъри!
Такова тотално опростачване е ,че нямам думи!
Всякаш само простаците искат да останат в таз територия и за това опростачват така стремглаво...
Само ядрена бомба може да оправи нещата-камък върху камък да не остане!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия