Начало > Новини от света на технологиите

Преминете на свободния пазар на електроенергия

<< < (6/25) > >>

ndm:

--- Цитат на: VITAN в Септември 01, 2020, 03:17:55 pm --- - Разликата между мен и вас е, че аз съм живял в държава, а вие никога няма да живеете в такава...

--- Край на цитат ---
Нали само Глобал модератора беше живял там, ти не беше ли от Източна Румелия, дето забравиха да я освободят?

krasias:
Големия сръбски комунист Йосип Броз Тито, малко преди да си отиде от този свят връща частната собственост. От тогава насам върви и историята която го е накарала да вземе това важно решение. Върви си Тито покрай една държавна нива с царевица и изведнъж вижда малко по встрани нивата на един старец също засята с царевица. Обаче царевицата в нивата на дядото три пъти по висока и пълна с род, а държавната нива пълна скръб. Отива Тито при него и пита : Бре дядо що така твойта нива е толкова буйна и пълна с род а държавната е толкоз зле. А стареца рекъл: Друже Тито ке ти рекем: Епа оно само курец расте у чужде руке.......

VITAN:
Защо тук не е технически форум?
Защото някой трябва да работи и да харчи пари за проекти...
Моите хилядарки и 13 години като минете, тогава се правете на интересни.
Да си комплексар и трол е безплатно.
-
Поздрав:
https://www.youtube.com/v/qII3esA2iZc&feature=youtu.be

EDM electronics:

--- Цитат на: krasias в Септември 01, 2020, 02:47:46 pm ---Браво бе и като няма частна собственост, всичко бива заграбено от държавата и нейните алчни политици и каква е разликата, от едно зло на хиляди пъти по голямо зло. Ми да им е честито. Ей няма по алчни от комунистите но те грабят по особен начин уж за държавата, уж за хората и за тяхно добро. Що ли не им вярвам а, ми щот много добре ги познавам.

--- Край на цитат ---

krasias , примерът ти не е показателен. Ще ти дам друг от България:
Навремето в нашия край ходихме на ученически бригади за праскови. Имаше огромни прасковени градини - хиляди декари. Чувал ли си за "Долината на прасковите" известна в цялата галактика?  ;)

Отглеждаха се професионално от ТКЗС-тата. Разбирай капково напояване, обработка с трактори, поливане с модерна техника, третиране с препарати СЪС САМОЛЕТИ!!!!
Градините бяха опънати по канап. Идваха делегации от Западна Европа да гледат и се учат. Живял съм на запад, ходил съм в селските им райони и нито съм виждал подобни градини, нито такава напоителна система от циментови канали, като нашата. И да ден днешен те са първобитно общинния строй в това отношение, сравнено с едно времешните градини.
Ако днес видиш опъната нива или градина, да знаеш това е ГМО и е третирано с американски отрови, окобено що се касае за Добруджа. Мой роднина отглежда там хиляди декари и ми каза под "секрет", че всичко е ГМО и не знае някой да е сял нещо дето не е ГМО. Лапай ГМО, лапай.... ;D...западно и демократично, не комунистическо натурално...  ;D

Днес, когато раздадоха земите на отделни частници, голяма част от градините се затриха, първо защото няма желаещи да работят тая работа и второ защото нямат необходимата техника и инфраструктура, като на ТКЗС-тата. И сега не мога да намеря на магазина праскови с вкусови качества и едрина, като едно време. Добивите бяха огромни - хиляди, десетки хиляди тонове. Имаше огромна армия от берачи - ученици и ни плащаха добри пари. Взимал съм от бригада за 15-20 дни по 250 лв. - плащаха ни, като едри капиталисти, на децата. Тези частници сега произвеждат едни дзандзалки, като малко по-големи сливки, които продават на пътя с куфарна търговия. Те са пълни безхаберници и неграмотници с нивички по 1-2 декара. Не са виждали самолет дори на картинка, камо ли да ръси. Направо се върнаха в каменната ера. Внасят турските боклуци, а тогавашните праскови имаха размер на малки дини. Имаше институти, които селектираха и създадоха чисто български сортове, които нямаха аналог в цялата галактика - комунистически сортове!  ;) А преди чакаха самолети на летището в града и се товареха денонощно за износ, я за СССР, я за Полша и т.н.

Та кажи му на тоя дядка, дето "рекъл" на Тито, да се навре примера в ауспуха.
Аман от дядки, аман ...  :D

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 01, 2020, 04:31:14 pm ---....Взимал съм от бригада за 15-20 дни по 250 лв. - плащаха ни, като едри капиталисти, на децата....
--- Край на цитат ---
Тогава една баница и една боза бяха 20 стотинки. Ай 30 да са били станали.
Такива баници със сирене (и олио, а не измамни мазнини) много рядко има,
а таква боза вече не се прави. Това сегашното по определение (рецепта) не е боза.
Както и киселото ви мляко вече не е такова - по определение...
То е с ГМО бактерии и е сладко, а не кисело
(извинявам се на себе си, че си губя времето да обяснявам очевадни неща).

Та тия 250 лв. си бяха много пара....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия