Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Състав на земното ядро
Радико:
--- Цитат на: montanar в Август 31, 2020, 10:04:11 am ---Да запитвал съм се - но гравитацията си работи и в микро и в макро мащаби. А освен въпросната гравитация има едно друго мнооого по-силно свойство на желязото и сродните му - феромагнетизъм се нарича ,......
--- Край на цитат ---
Монтанар наистина ли не моеш да напраиш една елементарна причинноследственна връзка или високомерно ни мислиш за тъпаци и демагогстваш най нагло.
Има едно нещо поради което е немислимо едновременнито действие "във една система" на архимедовите сили и магнитните сили. Това нещо му викат ТОЧКА НА КЮРИ жрлязо което се подчинява на архимедовите сили отдавна не е феромагнетик. За бога вземи се в ръце и ако си тъп не пиши толкова много за да не си личи, ако не си тъп не подценявай другите и не демагогствай, че изглеждаш много тъп.
А и още нещо един железен атом няма феромагнитни свойства. Има определени минимални размери на кристала за да се получи дипол. Тоест магнитче. Това води до потвърждение на една хипотеза изказана преди време от Технократ, но това е друга бира.
montanar:
Радико - нека аз съм тъпия ;)
juliang:
Радико, не е съвсем ясно дали при наляганията на 1000-2000 км под земната кора желязото не запазва магнитните си свойства и при висока температура... не се сещам да съм срещал да са провеждани такива експерименти.
montanar:
Специално за краставичарите ::)
https://www.youtube.com/v/8bjPS6eMYJM
Белким попълните някои празноти в знанията си. (ма се съмнявам ...)
tranteev:
--- Цитат на: Радико в Август 30, 2020, 05:38:13 pm ---Има една тема "задачка закачка" ако това няма някаква скрита връзка е за там.
Иначе за да се види ясно къде е грешката просто променете малко стойностите примерно така:
Дали 30
Управителя върнал 20
Заместника свил 5 и им върнал 15
--- Край на цитат ---
видях ,че сте се разпалили на тема халуминии и желязо,та рекох да ви разведря....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия