Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (6/40) > >>

Радико:
Витане, въпроса го нарекох "чисто риторичен защото знаех, че не можеш да ми отговориш.
PRP това което пишеш е другата масова заблуда сътворена от учените:
Верижна реакция е тази коята всяка следваща секунда е доста по бурна от предишната. Ако на слънцето протича термоядрена реакция тя е всичко друго само не и верижна. Аз бих я нарекъл "балансирана" защото "управляема" ще дойде малко прекалено за някои хора.

juliang:

--- Цитат на: prp в Август 26, 2020, 10:56:35 pm ---Според мен няма как в ядрото да не се образуват термоядрени верижни реакции както в слънцето иначе как ще се получи лавата?

--- Край на цитат ---
От деформациите, причинена от обикалянето на тая гад Луната. Луната успява да вдигне Световния океан с метри при приливите, защо си мислиш че прощава на земната кора?

--- Цитат на: Радико в Август 26, 2020, 11:11:13 pm ---PRP това което пишеш е другата масова заблуда сътворена от учените:
Верижна реакция е тази коята всяка следваща секунда е доста по бурна от предишната. Ако на слънцето протича термоядрена реакция тя е всичко друго само не и верижна. Аз бих я нарекъл "балансирана" защото "управляема" ще дойде малко прекалено за някои хора.

--- Край на цитат ---
Не, тя си е верижна защото се самозахранва, но не е нарастваща. Точно както става в една вряща тенджера - водата се загрява до 100 градуса и колкото и енергия да и натикваш, си стои на 100 градуса докато не се изпари цялата.

VITAN:
Явно Радико намя да ми отговори, да минаваме по същество.

Проф. Константин Мейл в трудовете си за скаларни вълни казва до колкото помня, че неутриното и фотона са от една и съща природа. Само дето неутриното е засилено до:
скоростта на светлината * Fi
(златно сечение Fi = 1,618......, което произведение е и максималната скорост на скаларните вълни),
а фотона си върви със скоростта на светлината (максимум във вакуум).

Потокът въртящо се във Вселената неутрино (упс, трябва да имаме център на въртене), е с колосална плътност. Дори като математическо число трудно "се смила".
Неутриното по принцип не реагира с материята, но само по принцип. Огромните маси материя го спират все пак.
Сега, дали с това спиране минава във фотон и отдава енергия или направо отдава енергия - не помня.
Помня, че това е обяснението: Слънцето да има по-висока температура на повърхността от обема (неутриното спира на повърхността),
а Земята, бидейки малко препятствие спира част от потока неутрино чак в ядрото си (и то колкото го спре).

Доказателства търсете в книгата на професора: Scalar Waves, има ги! Но ще ви трябва:
- английски;
- много висша математика.

Значи имаме енергия под формата на топлина. Може ли тя да мине в електричество? МОЖЕ! Така, както го прави руското супер-торпедо Посейдон с ядрен двигател, с охлаждане от течен метал. Как топлината става на ток и електромотора движи витлото - оставям ви го за домашно, нали тъдява има от професор нагоре.

Имаме ток, имаме намотка/намотки (движещ се течен/полутечен метал), имаме магнитно поле. Est voilà !!

Радико:
Юлияне  примера ти е много добър, със едно уточнение. Много добре онагледвва противната теза. Тоест моята. Водата кипи и остава с постоянна температура защото имаш регулярен приток на външна енергия. Това е доста по близо до хопотезата която представя Витан, но за нея отделно.

montanar:
Само не ми е ясно какможем да измерим или установим тия вълни ....
Иначе няма лошо скаларни да са  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия