Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Състав на земното ядро
технократ:
На повърхноста на земята си има токове, атмосферно електричество. Във вътрешноста на земята пак според някаква логика трябва да има токове създаващи магнитното поле на земята. Въпросът е кое явление причинява тези токове. Науката твърде малко знае за вътрешнопланетните процеси и явления Възможно е механизма на поява на матнитното поле да не е електрически, а някакъв друг вид, ядрен или химически, нещо което науката още не е открила и депърва ще открива. То и слънчевото магнитно поле, е неизвестно с какъв произход е.
Радико:
Аз съм чел, но и съм мислил и експериментирал, за разлика от теб.
Въпроса ми беше чисто риторичен.
По добре се съсредоточи върху темите с политическа насоченост. Мисля, че там си по успешен. Тази сякаш ти идва малко сложна.
Радико:
--- Цитат на: технократ в Август 26, 2020, 10:42:56 pm ---На повърхноста на земята си има токове, атмосферно електричество. Във вътрешноста на земята пак според някаква логика трябва да има токове създаващи магнитното поле на земята. Въпросът е кое явление причинява тези токове. Науката твърде малко знае за вътрешнопланетните процеси и явления Възможно е механизма на поява на матнитното поле да не е електрически, а някакъв друг вид, ядрен или химически, нещо което науката още не е открила и депърва ще открива. То и слънчевото магнитно поле, е неизвестно с какъв произход е.
--- Край на цитат ---
Така е технократе, но има една думичка "рационалност" има и един принцип в науката по отношение на рационалността, нарича се "Бръснача на Окама" най рационалната хипотеза демек теория е тази вече потвърдената от Вояджърите.
prp:
Според мен няма как в ядрото да не се образуват термоядрени верижни реакции както в слънцето иначе как ще се получи лавата? Сигурно има слой никел и желязо но той е доста над термоядрения слой. Гравитацията също се дължи на тези термоядрени реакции в ядрото - получава се засмукване от огромното налягане... не виждам как по друг начин може да се обясни.
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Август 26, 2020, 10:45:10 pm ---Аз съм чел, но и съм мислил и експериментирал, за разлика от теб.
--- Край на цитат ---
Верно?! ???
И какво измисли? И какво работещо сътвори?
Не СЕ ли бъзикаше като каза, че ще откриеш СЕ и ще отмъстиш за нас?
Нито съм забравил, нито ще забравя. Чинно си чакам.
--- Цитат на: Радико в Август 26, 2020, 10:45:10 pm ---Въпроса ми беше чисто риторичен.
--- Край на цитат ---
За това и не ти отговорих...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия