Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (26/40) > >>

Bat_Vanko:
Е Монти от тебе не съм и очаквал да разбереш написаното. То и да го препишеш пак ще го препишеш грешно ама айде нейсе. По важното е че си си направил верните изводи: "Дума дупка не прави" Локуми, локуми и пак локуми. Само гледай да не се излъжеш да пуснеш някоя формула или цифричка, че пак ще те изловим в грешно преписване дори без разбиране.

montanar:
Деба и това перце от шаманската ти шапка падна  :P

Bat_Vanko:
Предупреждавам те Монти! Очаквам в тази тема да пишат колеги които могат да разсъждават, а не такива които само преписват без дори да разбират смисъла на написаното! Всички знаем че имаш да си връщаш! Спри се! Ставаш досаден вече!

dmitarp:
 "при липса на материя що нема гравитация?!?!" montanar  защо си мислиш, че това е вярно, характера на тъмната енергия въобще не е изяснен, единственото което се знае, е че предизвиква гравитация, но не се наблюдава явно никаква материя или енергия. И аз съм привърженик на класическото разбиране на всичко, но си давам сметка че някои закони са само "местни" явления и не е задължително да важът навсякъде еднакво, нито пък клсическия подход би могъл да ти даде обяснения за аномални явления. Изобщо казано законите на термодинамиката не са абсолютни и валидни за цялата Вселена, въобще понятието ентропия няма никакъв смисъл във вселенски мащаб.

montanar:
Такаааа .... тъмната материя определено има гравитационни свойства но не и барионни- и наблюдаваме нейни ефекти на свръх големи мащаби които в случая не са от никакво значение - тук колегата говори за доста по-малки такива.
А Науката на практика е описание на познатото и такова нещо като абсолютна истина на практика няма. Може и да има и ефир и каквито глупости там се фантазират но не и преди да имаме достатъчно солидни подтвърждения на въпросните. Това което знаем на тоя етап (визирам сериозната наука) има реални подтвърждения и приложения, а фантасмагорийте на краставичарите са си фантасмагорий и нищо повече.

Например тъмната материя като нищо може не е никаква материя а гравитационно свойство на пространството в свръх големи мащаби, и тъмната енергия също. (не ме подозирайте в ефиропоклонничество :P )

И бат Ванко - нищо нямам да ти връщам щото не ти се връзвам на софистичните ти номера - аз мойто си го направих ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия