Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (25/40) > >>

mind:

--- Цитат на: dmitarp в Септември 06, 2020, 10:28:13 am ---Пълно объркване, най странното е че, въпреки многократно завишените стойности първоначално е изкарал число, което е горе долу колкото действителното...

--- Край на цитат ---
;D ;D ;D
Просто е повдигал числата на степен, включително и 127564....
6024 няма нищо общо с 6 х 1024

Bat_Vanko:

--- Цитат на: dmitarp в Септември 06, 2020, 10:50:33 am ---Тук принципа е важен, след като бъркаш в такива елементарни неща, каква е гаранцията за друго, по сложно или не.

--- Край на цитат ---
Абсолютно вярно dmitarp. За число с 22 нули, две повече или по малко няма особено значение. На всички ни се е случвало да препишем от някъде някоя ФОРМУЛА, не може всичко да се запомни. Важното е да се знаят основните принципи и да може да се направи проверка дали това са верните дименсии.

--- Цитат на: montanar в Септември 06, 2020, 11:01:43 am ---За да обясня логиката на цялата сметка кое какво и най вече защо съм правил ш ми трябва меко казано 5 листа писане.

--- Край на цитат ---
Кажи си го Монти, право куме у очи - не смятане а нагаждане. Иначе както ти показах някъде по напред тази сметка се прави на два реда. Заиграл са бил фриволно - опита се да защитиш ЗЗЕ при обмена на енергия между Земята и Луната, но не ти достигна умственият капацитет. В крайна сметка успя единствено да сметнеш ротационната енергия на Земята, при това грешно.

montanar:
 ::) ;D

Bat_Vanko:
И такааааа, докато Монти е замаен и тренира изчисляване на кинетична енергия на въртящо се тяло с космически размери (май беше раздел от астрофизиката), аз да продължа своите разсъждения върху енергията от гравитацията и ЗЗЕ. Според мен гравитацията е постоянно излъчване на енергия, хомогенно и във всички посоки. А така наречените гравитационни вълни са просто уплътняване на енергията подобно на ударната вълна пред движещ се самолет. Принципно са възможни два варианта за захранване на гравитацията с енергия:
1. Етерни полета- в този случай частиците ще запазят своята енергия и маса вечно;
2. Самите елементарни частици - с времето те ще губят маса и енергия, което предполага че ще се променят и константите свързани с тях. Според мен времето за превръщането на материята в гравитация ще бъде около 4000 милиарда години.
И в двата случая се вижда че гравитацията е неизчерпаем източник на свободна енергия при това без да се нарушава ЗЗЕ.

montanar:

--- Цитат ---Според мен гравитацията е постоянно излъчване на енергия, хомогенно и във всички посоки. А така наречените гравитационни вълни са просто уплътняване на енергията подобно на ударната вълна пред движещ се самолет.
--- Край на цитат ---
Ко излиза ся - че гравитацията щом излъчва трее да оказва точно обратното въздействие от това което всъщност оказва? :)
А ако материята се превръща в гравитация както твърди автора на тая фантасмагория вселената би трябвало да се свива? :)

--- Цитат ---Според мен времето за превръщането на материята в гравитация ще бъде около 4000 милиарда години.
И в двата случая се вижда че гравитацията е неизчерпаем източник на свободна енергия при това без да се нарушава ЗЗЕ.
--- Край на цитат ---
Всъщност с това твърдение автора отрича и ентропията и всичката свързана наука.
Ма имам един друг въпрос - при липса на материя що нема гравитация?!?!
Що примерно пространството не ни тегли а ни тегли материята?

С две думи опит за оргиналничене на краставичар......

Като за гравитационните вълни си има напълно оправдано и доказано определение - гравитационна вълна е смущение в пространството както и самата гравитация е точно същото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия