Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Състав на земното ядро

<< < (24/40) > >>

Bat_Vanko:
montanar-чо, требе да си поне малко умен за да разбереш колко си прост. Е при тебе този екзистенц минимум го няма. 0,0006944 е оборотите в минута на ротацията на Земята. Но за твое най голямо съжаление във формулата за ротационна енергия всички величини са в система SI (това се учи в средното, но явно и то ти се губи). Вярната стойност е 0,00007272 радиана за секунда (rad/sec). Е разликата е само един порядък, но по важното е че всички разбраха че ти дори и да преписваш вярно не можеш... Какво значение има че хвърляш някакви космически цифри при положение че те не са вярни.
При положение че дори една вярна сметка не можеш да направиш, как да сме сигурни че и за стоящи вълни можеш да измислиш нещо. Но пък опитай, прави ми кеф да те гледам как се самозакопаваш постоянно с твърдоглавата си упоритост.

dmitarp:
Има и едно друго, във формулата за инерционият момент е записано радиуса на земята, а той след това го замества с диаметъра. По нататък пише приемаме земята за хомогенно кълбо, а в действителност е използвал коефицентта за сфера. Пълно объркване, най странното е че, въпреки многократно завишените стойности първоначално е изкарал число, което е горе долу колкото действителното, очевидно резултат на преписване или пълна случайност, но в никакъв случай в резултат на изчисления, освен ако не приемем че аритметиката тотално му куца. Накрая е решил да се поправи, завишавайки числото хиляда пъти.

montanar:

--- Цитат ---Ясно ми е че ще се хванете за подробности в сметката но както и да го смтате горедолу това ш получите и нямам намерение да обяснявам простите преходни сметки и какво от къде се е взело - стига че положих и тоя труд да го сметна  - ако смятате че не е верно преизчислете го сами ;) (като това е най простия начин за смятане на въпросната задачка.)

--- Край на цитат ---

dmitarp:
Тук принципа е важен, след като бъркаш в такива елементарни неща, каква е гаранцията за друго, по сложно или не.

montanar:
За да обясня логиката на цялата сметка кое какво и най вече защо съм правил ш ми трябва меко казано 5 листа писане. Според мен не си струва труда и няма да бъде разбрано (изключвам тебе Димитре и още двама трима) така че нека аз съм тъпия  ;) а и нал се сещате че ако съм имал намерение да награждава сметка просто да съм я преписан от някъде. В случая напълно фиволно се заиграх.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия