Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Състав на земното ядро
Аtos:
Специално към Монтанар и Юлиан - откъде това налягане вътре в "ядрото", бе, момци?
Айде, Монти му е толкоз, но Юлиан??? Как става налягане без сила?
Хем няма гравитация, хем..."огромно налягане"? Кой го измери?
При липса на материя нямало гравитация? Това е все едно да твърдиш, че ако няма листа във въздуха - няма вятър...Не, това означава, че просто няма листа, нищо повече!
На Монтанар и това съм му обяснявал обстойно, но кой да запомни?
Гравитацията просто я установяваме чрез материята, тя е поле! И ако махнеш материята от това поле не означава, че си открил антигравитацията - не премахваш гравитацията!
Той и щраусът си мисли, че премахва света като си бодне кратуната в пясъка...ама надали...
montanar:
Аtos приби ме :)
Не смятам че точно на теб трябва да го обяснявам - тотално съм разочарован.
Налягането от де се взима в центъра на земята ли се чудиш :) ами да си представим следната картинка обаче в едно измерение за да е по-лесно за разбиране.
Имаме имаме 3 атома в джоба поставяме един атом, после поставяме втори.... привличат се гравитационно и оказват налягане един върху друг.
После поставяме 3ти, тоя по средата започват да го притискат два атома от двете му страни - тоест веднъж той има собствена гравитация с която се притиска в двата околни атома и втори път двата околни атома взаимодействат гравитационно по между си и така се оказва че налягането върху тоя който е по средата се е увеличило.
Капиш?
Останалите ти софистики на темата гравитация няма хептем да ги коментирам че са смешни.
Много съм близо спрямо последните ти изцепки да предложа за преразглеждане админските ти права - с довод неграмотност.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: montanar в Септември 08, 2020, 09:03:44 am ---И бат Ванко - нищо нямам да ти връщам щото не ти се връзвам на софистичните ти номера - аз мойто си го направих ;)
--- Край на цитат ---
Да Монти, наистина няма какво да ми връщаш. Ти сам се закопа, аз само насочих вниманието на другите. До колкото си спомням и тема беше отворил - "Това съм аз - кои сте вие". Всички те видяха кой си - надуто самовлюбено въздухарче, което дори не разбира това което преписва. Науката доказа че има пренос на енергия от Земята към Луната. Въздухарчето се опита да го докаже, но само успя да определи колко енергия имала Земята, при това грешно. Това ли са ти силичките.
Аз бих предложил поста с изчисляването на кинетичната енергия да се добави към авторската му тема: Това съм аз....неграмотника
Радико:
Монтанар по неграмотно е да бъркаш взаимодействията при едно измерение със тези при две и при три измерения. Та представи си ти седем атома един в средата и шест около него. Това във двумерна повърхност. Атома в средата няма да изпитва никакво налягане защото шестте атома отвън ще се опрат един на друг като камъните в арка и ще оставят празно място за средния атом, като от горе на всичко ще го дърпат с гравитацията си всеки към себе си и ще се опитват да го разтегнат а не да го свият.
Малко по сложно е, за по грамотни демек дано да го разбереш.
montanar:
Bat_Vanko давай по същество мили ..... личните нападки ти ги знаем.
Радико - ти да си чул че природата не търпи празнини каквито ти се опитваш да ни подпъхнеш?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия