Начало > Новини от света на технологиите
Ново увеличение на тока от джулая, честито!
ndm:
--- Цитат на: Радико в Юли 09, 2020, 04:27:38 pm ---Ако беше написал, че е най удобното, да съгласен съм. Най доброто обаче...
--- Край на цитат ---
Най-доброто е когато те стяга чепика, а и шапката. Щом старшината казва че това е най-доброто.....
montanar:
ndm подобни въпроси се гледат глобално .....
Токът е удобен чист и прочее предимства но е производна на един от основните термодинамични процеси (в повечето случай)
И за съмисленото му съхранение и дума не може да става ........
Което не касае органичните горива.
И аз съм фен на токът и моята концепция в бъдеще се основава точно на неговото изпозване но то е съпроводено с много сложности и специфичности.
От друга страна са разните горива те пък лесно се съхраняват - но и там си има особености касаещи ефективности на изгаряне отнемане и пренос .....
Всичко се касае до грамотен подход към който и да е въпрос по темата ......
Номак:
Интересно е изгарянето на гориво с компресиран въздух.
Студения компресиран въздух от компресор (турбина) попада в двигателя заедно с горивото където се разширява драстично от темп. и помага за по добрата динамика (мощност) на двигателя!
Вече говорим за ефективност,екология и т.н.
Попитах по рано за джаул томсоновия ефект ,никой не отговори от спецовете...
Затова по добре да започнем с термодинамична Реакция и потенциал ,какво представляват тези термини?
Някой?
montanar:
Векторе - не питай а седни учи мойто момче :) и ако има нещо неясно тогава питай .....
ndm:
--- Цитат на: Номак в Юли 10, 2020, 02:21:51 pm ---Затова по добре да започнем с термодинамична Реакция и потенциал ,какво представляват тези термини?
--- Край на цитат ---
Вече станаха двама преподавателите, помощниците им не СЕ броят. Само ако може, сложете някакъв график на лекциите да не правим стълпотворение, че ако ни сгащят и глоби трябва да плащаме.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия