Начало > Новини от света на технологиите
Ново увеличение на тока от джулая, честито!
Номак:
нищо няма да въртя-предпочитам цената на тока да се регулира в нормални граници. :)
А иначе има турбини работещи с ниска темп. като вятърни колелета и Т. турбина например!които ще издържат десетки години ..
juliang:
--- Цитат на: Номак в Юли 06, 2020, 10:37:12 pm ---нищо няма да въртя-предпочитам цената на тока да се регулира в нормални граници. :)
--- Край на цитат ---
Ти май пак не разбра ... тока се регулира от пазара. Няма друг начин. И аз искам златен писоар, щото златото е антибактериално, ма ... не ми харесва цената, не че не се предлагат :)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Номак в Юли 06, 2020, 01:09:20 pm ---
--- Цитат на: juliang в Юли 06, 2020, 12:31:15 pm ---Логиката е че газта може до известна степен да се балансира и складира за разлика от ел. енергията.
--- Край на цитат ---
Не вниквам в смисъла на написаното от вас!
Газта щом има такива качества не трябва ли да е по скъпа?
--- Край на цитат ---
Номак, juliang правилно посочва нещо което много рядко се разбира. Технически няма такова нещо като складиране на електричество ( ел. енергията или това за което хората си мислят постоянно е небалансирано, електродинамично, състояние на електрическите сили ), или по-точно го няма във формата в която повечето хора си го мислят като складиране. Единствения начин да се складира електродинамичната компонента (или това на което по народно се казва "ел. енергия" понеже това не е технически термин ) е в електричното или магнитното поле. Всяко друго "складиране" е във друга енергийна форма, топлинна, химическа, гравитационна (потенциална), атомна, въртящ момент (кинетична) и във кой знае още какво. Това че вие не го осъзнавате показва че не сте навлезли достатъчно в този материал.
--- Цитат на: Номак в Юли 06, 2020, 01:09:20 pm ---Вие като технически сайт какво бихте предприели?
Подписка?тема относно проектирането и монтажа на газова -реактивна турбина на тераса,мазе,гараж или двор?
--- Край на цитат ---
С подписка нищо няма да направите, само ще си загубите времето ( и това ви предложение показва колко имате да разбирате в тези направления ). И изобщо не ви трябва "газова -реактивна турбина" или каквото и си мислите че ви е в главата (овен ако нямате газово находище във двора си разбира се), трябва ви термодинамичен трансформатор и то от такъв тип който е изобретен преди 110 години. Погледнете темата за Турбината на Тесла (https://mazeto.net/index.php/topic,369.msg114402.html#msg114402 последния коментар по темата), въпреки че виждайки вашите въпроси, не мисля че ще имате възможност да разберете какво е представено там, но най-малкото, линковете които са посочени ще ви покажат какво се прави. В интерес на точността за сега има 2 малки групи (ентусиасти) във световен мащаб които се занимават(поне за които знам ) с това и постигат резултати. Едната е във САЩ (към която съм давал множество препратки) а другата в Англия. На страниците на форума обаче явно няма интерес за работа в тази насока, но това ( поне за мен няма значение ), лично за себе си, малко по малко дълбая в тази насока, както може да се види и от CAD проектирането което съм си направил.
технократ:
електричество в статичната му форма, се складира във кондензатори. а в трептящ кръг може да се складира и електричество във неговата динамична форма. Разбира се загубите са на лице, защото не може да съществува идеално затворена термодинамична система в природата.
EDM electronics:
--- Цитат на: технократ в Юли 07, 2020, 11:03:10 am --- а в трептящ кръг може да се складира и електричество във неговата динамична форма.
--- Край на цитат ---
Ти някога затрептявал ли си кръг, да видиш как се "складира" електричество?
Празни приказки, да се намираме на приказка, без каквото и да било реално практическо приложение.
Ще съхраняваме електричество в трептящи кръгове...
Ей сега ще си направя една батерия от трептящ кръг, да ми съхранява електричеството.
По тая тъпа логика на съхранение, може да се съхранява електричество и в електродвигател с маховик /да го кръстим роторен кръг, не трептящ/, като изключим захранването, електричеството ще се изтича докато спре ротора. И куп други примери могат да се дадат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия