Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Физика на скаларните вълни
Bat_Vanko:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 09, 2020, 12:31:54 pm ---когато нямаш вяра на научните постижения експериментирай. Като начало вземи едно махало и измери земното ускорение. Този експеримент ще ти струва не повече от десет лева. После може да преминеш и към по сложни експерименти. Ако намериш наклонена кула може и да пускаш камънчета и пак, да определиш земното ускорение. Ако се окаже че получаваш коренно различни стойности, то тогава съвсем със основание да нямаш вяра, но ако се окаже че всичко е така както пише в дебелите книги, то основанията ти за не вяра трябва да ги търсиш недейде дълбоко в теб.
Ето няколко направления за експерементиране
http://kit.ilyam.org/SD_2015_IYPT_Reference_kit.pdf
--- Край на цитат ---
dmitarp не разбирам какъв е смисъла от експериментирането. Пръскаш на едни пари за оборудване. Правиш едни трудни мозъчни напъни за измисляне на експеримента. И накрая идва необходимостта от сиво вещество за да разчетеш какво аджеба е показват резултатите. Айде моля ти се. Къде къде по лесно е да се излегнеш удобно на дивана, да се загледаш в една точка на тавана и да достигнеш до вселенско прозрение (ако не заспиш междувременно де). Пък и бизнеса с клавиатури трябва да върви все пак...
технократ:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юни 09, 2020, 06:10:30 pm ---dmitarp не разбирам какъв е смисъла от експериментирането. Пръскаш на едни пари за оборудване. Правиш едни трудни мозъчни напъни за измисляне на експеримента. И накрая идва необходимостта от сиво вещество за да разчетеш какво аджеба е показват резултатите. Айде моля ти се. Къде къде по лесно е да се излегнеш удобно на дивана, да се загледаш в една точка на тавана и да достигнеш до вселенско прозрение (ако не заспиш междувременно де). Пък и бизнеса с клавиатури трябва да върви все пак...
--- Край на цитат ---
Аз като гледам, ти хич не си се разекспериментирал, и го караш също на медитация и щракане по клавиатурата ;D
Bat_Vanko:
--- Цитат на: технократ в Юни 09, 2020, 06:36:57 pm ---Аз като гледам, ти хич не си се разекспериментирал, и го караш също на медитация и щракане по клавиатурата ;D
--- Край на цитат ---
Не зле да отидеш на очен лекар... Или си на принципа "Очите ми виждат но акъла не възприема" - за твоят случай докторите са казали "Яж, пий всичко..."
П.п. Какво стана с онези два магнита дето беше замислил да ги купуваш преди 2 години. Успя ли да спестиш необходимите 5 лв.
технократ:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Юни 09, 2020, 06:58:34 pm ---Не зле да отидеш на очен лекар... Или си на принципа "Очите ми виждат но акъла не възприема" - за твоят случай докторите са казали "Яж, пий всичко..."
П.п. Какво стана с онези два магнита дето беше замислил да ги купуваш преди 2 години. Успя ли да спестиш необходимите 5 лв.
--- Край на цитат ---
Не е зле пък ти да идеш на психиатър, нещо магнитите ти бъркат акъла, все за тях мислиш ;D
Радико:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 09, 2020, 12:31:54 pm ---когато нямаш вяра на научните постижения експериментирай. Като начало вземи едно махало и измери земното ускорение. Този експеримент ще ти струва не повече от десет лева. После може да преминеш и към по сложни експерименти. Ако намериш наклонена кула може и да пускаш камънчета и пак, да определиш земното ускорение. Ако се окаже че получаваш коренно различни стойности, то тогава съвсем със основание да нямаш вяра, но ако се окаже че всичко е така както пише в дебелите книги, то основанията ти за не вяра трябва да ги търсиш недейде дълбоко в теб.
Ето няколко направления за експерементиране
http://kit.ilyam.org/SD_2015_IYPT_Reference_kit.pdf
--- Край на цитат ---
Dimitarp
Няма ли начин да проявиш малко повече креативност при писането тук във форума. Щот не разбрах честно казано за какво ми е наклонена кула. Тя е висока къде шеисет метра ако не ме лъже паметта. Във България в момента има къде стотина моста със тази и по голяма височина. Значи този проблем е месъществуващ няма нужда да се търси наклонена кула стига да си малко по креативен разбира се. Сега остава да уточним какво ще хвъряме от там. Два различни по големина камъка.... Booooring Това се знае от времето на Галилей. Аз понеже се мисля за малко по креативен освежих експеримента и хвърлих две напълно еднакви по форма и обем метални парчета бяха с формата на паралелепипед щот такива намерих да станат най лесно еднакви. И ха познай какво се случи. Имаш два жокера първият, че едното беше мед, другото алуминий.
Вторият, жокер е че експеримента потвърди на 100% моя отдавнашна хипотеза. Вече мога по скоро да я наричам теория. Хайде да видиме дали можеш да предположиш какво се е случило.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия