Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Относно въпроса как се зараждат полетата, в това число електричните и магнитните

<< < (2/7) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Май 23, 2020, 02:53:30 pm ---Ти като го четеш е оригинал кво да не би да разбра нещо? Ако беше разбрал щеше да го обясниш нали. Да ама не. То няма и какво да се разбира де.

--- Край на цитат ---
Ами за съжаление ( или не ) то само с едно четене не става, особено ако не сте свикнали да четете такава физико-теоретична "литература" (а за някои хора то е ясно че няма да могат да го осъзнаят или разберат та даже и с 10 прочитания) . Но напротив, има доста какво да се разбере, и особено да се осмисли, защото това което се коментира засяга фундаменталния въпрос във физиката за връзката между "частицата" и "заряда". А и не само това, статията показва и подхода за решаване на проблеми за които ние не може да "видим" динамиката на ниво което е скрито от нашите възприятия ( директно видимо та даже и със спомагателни уреди  ), като не случайно Максуел споменава (като цитатите и източниците на тях са посочени) че това не е анализирано в теорията му а само използвано като "даденост". За съжаление обаче, ако не може да се разбере така написано без формули, как изобщо може някой да си мисли че може да разбере идея или познание предполагаемо същите (или подобни) съждения но изобразено само с математически формулировки (като предполагам че никой не си мисли че наизустяване на формула е разбиране на физиката на процеса, която формулата от своя страна само обобщава ).

За себе си съм го разбрал, и то до такава степен че да го използвам като аргумент в дискусии и интересно, точно приложението на това което съм разбрал съм го използвал в дискусия със вас: https://mazeto.net/index.php/topic,10844.msg99763.html#msg99763 , както и в първия ми коментар в който споменавам теорията на Бйоркинс: https://mazeto.net/index.php/topic,1135.msg61575.html#msg61575

Радико:
epwpixieq-1  знаеш ли напълно аналогичен би бил случая ако ти случайно попаднеш в някой от руските форуми дет са любими на вектора и на талпата. Тамошната форумна лексика ще те доведе до амок наскоро вектор използваше в чата "мацките"  как би интерпретирал тази дума.
Същото е и с твойте обяснения. Две трети от думите които си използвал имат много по подходящи заместители пардон оригинали. Ти ползваш заместители за да придадеш "академично" звучене но в очите на 99 % от потребителите това са високопарни словоблудства "надявам се няма нужда да обяснявам какво значат тези думи"  мисля, че не би било зле да си промениш изказа за да не си пишеш сам като Мишо.

технократ:
epwpixieq-1 дай обясни по същество, опиши тази теория на пулсиращи сфери. Правен ли е експеримент с пулсиращи сфери в някакъм флуид, при който се забелязват сили на привличане и отблъскване между сферите, и на какво се дължи това, ако го има този ефект.

montanar:
Пулсира му главата на Пикси .....
Поредния псевдунаучен бълвоч без грам обосновка и подтвърждение а само "лапша на уши" .......

epwpixieq-1:

--- Цитат на: технократ в Май 23, 2020, 08:39:10 pm ---epwpixieq-1 дай обясни по същество, опиши тази теория на пулсиращи сфери. Правен ли е експеримент с пулсиращи сфери в някакъм флуид, при който се забелязват сили на привличане и отблъскване между сферите, и на какво се дължи това, ако го има този ефект.

--- Край на цитат ---
Теорията, а тя всъщност е много практически ориентирана (за това по-надолу), съм е обяснил в посочените от мен предишни коментари (отново давам препратка към основното и описание поместено от мен преди 6 години : https://mazeto.net/index.php/topic,1135.msg61575.html#msg61575 )
Не знам защо колегите очакват някой да им "снесе на главата" познание и в последствие познанието (или неразбирането на това познание) само да се коментриа и разтяга като локуми.

Едно от условията на отварянето на темата е не да се пишат отново нещата а да се прочетат вече написаните ( от който се интересува разбира се ) и след това, при положение че има интерес да се коментира.

--- Цитат на: montanar в Май 24, 2020, 10:07:00 am ---Пулсира му главата на Пикси .....
Поредния псевдунаучен бълвоч без грам обосновка и подтвърждение а само "лапша на уши" .......

--- Край на цитат ---
montanar, при положение че си бяхте направили малко труда да прочете и да се опитате да вникнете в това какво е написано (при положение че това ви е възможно разбира се), щяхте да разбере че това изобщо не са "бълвочи", и най-малкото не са мой "бълвочи", а на някой който определено е разбрал нещо повече от мен и от вас по отношение на непълнотата на основните градящи блокове на Максуеловата теория, и разбира се тези пропуски не се преподават в университетите (да оставим че преподавателите изобщо нямат представа за тях), понеже е важно от там да излизат кадри знаейки как да прилагат точно формулите при правилните проблеми, а не можещи аналитично да мислят и задълбаващи се в същността на нещата.

Така че тези "бълвочи" ( които вие така интелигентно разбрахте и анализирахте) са представители на точно това което вие наричате "основна наука" подплатена с реални експерименти. Експериментите са направени в края на 19-ти век ( и са показани на Парижкото изложение, както вече написах ). Ето ви група експерименти които много лесно се обясняват със тези "бълвочи", https://mazeto.net/index.php/topic,1135.msg61458.html#msg61458 , посочени от Иван Димов преди 6 години. Но вие като нов член на форума, разбира се не четете написаното преди вашето скорошно появяване (в предвид историята на другите участници във форума), че и защо ли, нали според вас вие знаете всичко и това което не знаете, или не разбирате, не може да има нещо общо със реалността. И така при положение че виждах света през вашия полгед, сигурно щеше да ми бъде срашно скучен свят. Но да завърша с едина мисъл на Оливър Хевисайд ( като надяваам се да знаете кой е той ):

--- Цитат --- "The beauty of the world is that there is no finality of doing science".

--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия