Форум > Филми, видео лекции

"Творенията" на Илон Мъск

<< < (51/196) > >>

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 20, 2021, 09:56:56 pm ---... Мъск обаче ще праща мисия с астронавти съвсем скоро, до 2-3 год.

--- Край на цитат ---
Аз не се сещам някога да е казвал такова нещо. За полет до Марс - да, но за пилотиран ...

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 20, 2021, 09:56:56 pm ---Той възнамерява да отиде до Марс съвсем скоро с двигател, който руснаците отдавна имат

--- Край на цитат ---
Какво имат викаш? https://www.roscosmos.ru/28612/

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 20, 2021, 09:56:56 pm ---... За да е по-ефектно той пусна и една кола да пътува в космоса - колко яко, колко пичоуларско...без малко и аз да му дам моите спестявания. :D

--- Край на цитат ---

Ами един частник изстреля за своя сметка собствената си кола в космоса. Когато Рогозин си изстреля своята кола за своя сметка в Космоса - обади се.

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Юни 20, 2021, 10:30:42 pm ---Аз не се сещам някога да е казвал такова нещо. За полет до Марс - да, но за пилотиран ...

--- Край на цитат ---
Ааа, споко. Тепърва ще почваш да не се сещаш....

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юни 20, 2021, 10:30:42 pm ---Когато Рогозин си изстреля своята кола за своя сметка в Космоса - обади се.

--- Край на цитат ---

Ако Рогозин беше въздух под налягане или холивудски артист, като Мъск, навярно щеше да си изстреля москвича в космоса, така де е ефектно. Но ако забеляза във видеото, той възнамерява да изстрелва ядрен буксир с йонен двиХател  :D, за какъвто Мъск не е чувал и дори не разбира.

ДвиХател на украински означава двиГател.  :D

Много ще кажат - поредната мултика. Аз предварително ще им отговоря: да същата мултика, като хиперзвуковата.  :)

ndm:
День открытых двери был в психушку.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Юни 20, 2021, 10:41:17 pm ---Ааа, споко. Тепърва ще почваш да не се сещаш....

--- Край на цитат ---

Полета до Марс е практически възможен само в тесен прозорец веднъж на 26 месеца. Сегашния прозорец го ползваха за сондите, дет кацнаха - американската и китйската.
Мъск казва, че най-вероятно непилотиран кораб до Марс ще лети при следващото сближаване на планетите, след 2 години. Полет с хора вероятно ще се случи след 6, а има вероятност да е и след 4, но "само ако има голям късмет". Тоест ако всичко се случва по плана, или дори по-рано от планираното.

Наистина нямам никакъв спомен за Марс и 2016-та... не знам откъде си чул такова нещо.

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 20, 2021, 10:53:52 pm ---... Но ако забеляза във видеото, той възнамерява да изстрелва ядрен буксир с йонен двиХател  :D, за какъвто Мъск не е чувал и дори не разбира.

--- Край на цитат ---
Йонния дваигател има мизерна за размера си тяга. Става за междупланетни полети, но не и за излитане и кацане.
А че Mъск е чувал за тези двигатели... не само ги е чувал, ами и ги ползва масово. В космоса се намират над ХИЛЯДА бройки йонни двигатели, производство на Спейс Екс - във всеки Старлинк сателит.
А колко руски йонни двигатели има в космоса? :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия