Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теорията за всичкото.

<< < (15/22) > >>

tobo1:

--- Цитат на: juliang в Април 26, 2020, 10:50:23 pm ---... реално нищо не знаем за природата. Имаме някакви повърхностни наблюдения, но толкова.....

--- Край на цитат ---

Точно така е Юлиане.
Освен това въпроса на който ти и Атос обърнахте внимание - "право ли е правото или е криво" съотнесен в един по-философски аспект води до друг въпрос:
 Възможно ли е изобщо да има "пълно познание" след като сетивата и разсъжденията на човека са заблуждаващи?
(Тук дори не включвам идеите за многоизмерен свят, защото тогава опознаването му категорично е невъзможно.)
Изглежда науката винаги ще бъде нещо като бележка в скоби на автора, под една от страниците на роман от хиляди страници.

Радико:

--- Цитат на: miromad в Април 27, 2020, 01:28:58 am ---А какво ще кажете за квантовото заплитане. При него скоростта на взаимодействие между две частици превишава в пъти скоростта на светлината във вакуум.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C#%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%B8%D0%B7%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

--- Край на цитат ---
Оооо miromad
Та "науката" на монтанар ме може да даде свестен отговор на такъв прост въпрос като:
Със какво единия магнит издърпва другия ти си тръгнал да питаш за такива сложни неща. Забрави. Там вече логиката им е толкова "дълбока" че теорията за плоската земя ми звучи доста по смислено.

montanar:
Само Радико и подобните шамани могат да дадат?
За това ли нямат една свясна тема де да не предизвиква кикот?  ;D

Аtos:
Квантовото заплитане е просто наблюдение на една и съща частица, през два "портала" - правата отсечка на "S"-(виж по-горния ми пост).
Там скорост няма!  Достатъчно сме писали и по този въпрос в други теми...

И да се чудиш как става е все едно абориген да се чуди как говориш с човек на хиляди километри в реално време.

технократ:
 filchef
Много добър сайт, на руски е, но с гугълпреводач се разбира сносно съдържанието.
http://bourabai.kz/catechesis.htm

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия